CRÒNIQUES

CRÒNICA: El València patix però guanya a Montilivi en l’últim moment (2-3)

Per Blanquinegres · 10 Març, 2019

El València CF va conquistar de forma heroica l’estadi de Montilivi amb una impressionant i valuosa victòria per 2-3 davant el Girona FC, en un partit molt treballat i disputat en el qual va ser capaç de sobreposar-se a la inferioritat numèrica per l’expulsió de Roncaglia en el minut 72. I a més va ser capaç d’endur-se tres punts d’or gràcies al gol de Ferran en l’últim sospir que confirma l’excel·lent moment dels de Marcelino, que porten el magnífic registre de tretze duels consecutius sense conèixer la derrota.

Es preveia un enfrontament competit des de l’inici pels interessos del Girona i València Cf. I així va ser. Després d’una sèrie d’acostaments en una i una altra àrea Pere Pons va llançar un obús des de fora de l’àrea en el minut 7, però ací estava Neto per a desbaratar aquesta potent rematada. Rodrigo va contrarestar amb un xut des de fora de l’àrea que Bono va atrapar amb seguretat. Era un xoc de trens en la parcel·la ampla.

Però com no podia ser d’una altra forma, aquest València CF està fet d’una pasta molt competitiva i una pilota pentinada pel cap per Gameiro, la va rebre Rodrigo, la va controlar i va veure el gran desmarcatge de Guedes, qui amb gran qualitat va batre al meta local amb una magnífica definició. Primer gol del portugués de la temporada i que el va celebrar amb molt d’entusiasme. Ho necessitava el ‘7’ per a remuntar aquest vol majestuós de l’internacional lusità, qui no marcava des de maig del passat any.

No obstant això, l’alegria va durar poc. Una falta lateral botada per Granell va ser connectada de cap per Ramalho per a establir l’empat. Desajustament defensiu i volta a començar. A la mitja hora, una combinació entre Gameiro i Gayà va acabar amb xut del lateral a les mans de Bono. Ja avisaven una altra vegada els de Mestalla. Però també el Girona amb un altre remat de Stuani en el segon pal que va eixir desviat per poc.

Després del descans el Girona va eixir a per totes i va posar en perill el marc de Neto amb centres a l’àrea. Però va ser el València CF el que va colpejar de nou amb una rematada ajustada de Dani Parejo que va entrar pegat al pal de Bono que, malgrat la seua estirada, res va poder fer. Era el minut 53 i el capità es mostrava com un gran artiller. El seu seté tant en LaLiga i una altra pinya dels jugadors en Montilivi celebrant el golàs del seu company.

Marcelino, després del 1-2, va moure la banqueta i va llevar als dos davanters titulars per Cheryshev i Wass i va recol·locar a Ferran i al rus en punta d’atac. Però un dur contratemps, l’expulsió de Roncaglia en el minut 72 per doble groga, va afectar a l’equip. Aquesta groga va obligar a ficar un altre central, Diakhaby, per un inspirat Guedes. No quedava una altra.

Amb bastant temps per davant per al final tot feia pensar que el València CF anava a patir, ja que el Girona tractaria d’aprofitar aquesta superioritat numèrica. En el minut 80, i amb la decisió del VAR, es va xiular pena màxima per mans de Diakhaby. Stuani va assumir la responsabilitat i no va fallar. 2-2 i una altra vegada a començar des de zero.

Aquest punt del Girona va fer mal, com era lògic, als valencianistes que barallaven amb ungles i dents per no perdre, almenys, aquest punt tan competit. Però no només no el van perdre, sinó que van sumar dos més gràcies a una galopada de Ferran, qui va retallar al meta en carrera i va batre a Bono amb gran habilitat. Era el 2-3 en el minut 89 i el seu segon tant en LaLliga. Senzillament impressionant. I més encara quan Neto va fer en el descompte tres parades magistrals per a salvar el triomf. Amb molt d’esforç el València CF va tornar amb tres punts d’or que li permeten continuar aspirant a les posicions de privilegi de la classificació.