CRÒNICA: El València guanya al Milan als penals del Trofeu Taronja

Per Miguel Castells · 04 Agost, 2021

El València ha guanyat la 49ª edició del Trofeu Taronja als penals (5-3) davant el Milan a un partit molt disputat. Mamardashvili ha demostrat que està més que capacitat per a ser titular a la primera jornada de Lliga i el València es va mostrar molt seriós al centre del camp.

València i Milan es tantejaven sense ocasions excessivament clares fins que Brahim Díaz començà a cavalcar. El jugador espanyol superà línies i deixà a Castillejo davant Mamardashvili, qui blocà amb molta seguretat. Una situació idèntica tenia Cheryshev al minut 15, però també es va imposar Maignan. Brillaven els porters amb llum pròpia.

La lluita al centre del camp era innegociable, i l’equip de Bordalás plantejava una batalla física als italians.Brahim era el jugador diferencial que aconseguia alliberar als companys, però sense molt de perill, ja que Mamardashvili tan sols va realitzar dos intervencions a la primera part.

Una ofensiva basada en les bandes

D’altra banda, les notícies ofensives del València eren poques, però totes arribaven des de les bandes. L’entrenador alacantí té clar el seu sistema d’atac i Maxi Gómez rematava fora una centrada de Gayà al primer pal. Així, s’arribava al descans amb 0 a 0 al marcador. Tot per decidir a la segona part.

Les cavalcades de Correia

Si n’hi ha un jugador que guadeix amb els ritmes de partit que té el València amb Bordalás és Correia. El lateral portugués continua amb una velocitat punta extraordinària i amb un sprint espectacular es quedà davant de Tatarusanu, però el porter del Milan aconseguí endevinar les seues intencions.

La següent ocasió era italiana, i la més clara de tot el partit. El València té porter, i un porter que està canviant tots els plans de José Luis Bordalás. Brahim Díaz rematava des del punt de penal sense oposició i el georgià feia una parada espectacular. Cillessen i Jaume tenen moltíssima competència.

Tangana

Una entrada terrorífica de Krunic sobre el turmell esquerre de Gayà tornava a encendre el partit. El lateral esquerre s’encarava posteriorment amb el jugador del Milan i provocava una tangana espectacular entre els dos equips. La jugada acabà amb targeta groga per a Krunic.

Victòria als penals

El València va realitzar un últim esforç al temps reglamentari, però no va ser capaç d’obrir el marcador, per tant, el Trofeu Taronja es decidia als penals. El València no errava cap d’ells i Guillamon anotava el cinqué i definitiu per endur-se la 49ª edició del Trofeu Taronja. Mamardashvili deixà una actuació espectacular.

Fitxa tècnica

València CF: Mamardashvili, Correia, Alderete, Paulista, Gayà, Burlamaqui (Esquerdo, min.69), Guillamon, Jason (Sobrino, min.69), Cheryshev (Manu Vallejo, min.81), Maxi Gómez i Guedes.

AC Milán: Maignan (Tatarusanu, min.46), Conti (Calabria, min.60), Tomori (Kalulu, min.46), Romagnoli (Gabbia, min.46), Ballo Toure (Theo Hernández, min.60), Pobega (Di Gesu, min.90), Tonali (Krunic, min.46), Castillejo, Brahim (Rebic, min.60), Maldini (Saelemaekers, min.46) i Leao (Giroud, min.60).

Àrbitre: Melero López.

Estadi: Mestalla (2.600 espectadors).