CRÒNIQUES

CRÒNICA: El València CF planta cara al Camp Nou i aconseguix sumar un punt

Per Cristian Año · 19 Desembre, 2020

Visita complicada al Camp Nou. El València CF venia de mostrar una mala imatge en la Copa del Rei tot i remuntar al Terrassa i passar de ronda en la pròrroga. Sumar en Lliga era important però els de Ronald Koeman tampoc podien deixar-se punts si no volien deixar que la primera plaça s’escapara massa.

Guedes tindria una bona ocasió al contraatac, la qual seria la jugada més clara per als nostres en els primers minuts, però el baló eixia pel pal esquerre de Ter Stegen. Els locals, en canvi, intentaven dominar l’encontre, però no aconseguien crear perill en la porteria de Jaume Domènech. El València CF havia eixit amb una bona actitud i amb ganes de plantar-li cara a un dels millors equips d’Europa.

La més clara arribaria en el 26 en una doble ocasió per al València CF. Primerament, Yunus i Maxi es molestaven i cap del dos xutava a porteria es quedava el baló mort, un baló que intentarien xutar Gayà i Cheryshev al mateix temps, també sense entendre’s. Molt mala fortuna. Minuts després, de córner, arribaria la sorpresa. Diakhaby, lliure de marca, superava a Ter Stegen i posava el 0-1 al Camp Nou.

El final de la primera meitat seria una autèntica bogeria. Del possible 0-2 de Maxi que treia Ter Stegen amb una gran estirada, a un penal i expulsió. L’àrbitre expulsava a Gayà i xiulava pena màxima, encara que el VAR acabaria rectificant el color de la targeta. Jaume, amb confiança, parava seguidament el penal de Leo Messi baix la mirada de tots els jugadors, però el mateix rebuig l’acabaria agafant el FC Barcelona i Messi, de cap, posava l’empat abans d’anar a vestidors. Un colp dur per als de Javi Gracia.

Ja en la segona meitat, només arrancar-la, Cheryshev tindria l’1 a 2 a plaer, però, sorprenentment, no connectava amb un baló perfecte que li deixava Àlex Blanco. Tocava seguir i tornar a buscar el segon gol, i arribaria, però per al Barça. Araújo, dins de l’àrea, caçava la pilota a mitja altura i superava a Jaume amb un bon llançament. Ara sí, en el 70′, arribaria el nostre moment i després d’una gran combinació entre Guedes i Gayà, Maxi empatava el partit i tornava a donar-li emoció al duel.

Finalment, tot i que ambdós conjunts tindrien oportunitats per a decantar el partit, l’enfrontament acabaria amb un empat a 2 i amb un repartiment de punts un poc amarg. El València CF va poder rascar alguna cosa més.