CRÒNIQUES

CRÒNICA: El València CF guanya 0-1 al Sánchez Pizjuán i s’arrima a la Champions

Per Blanquinegres · 31 Març, 2019

El València va guanyar 0-1 al Sevilla, va allargar a onze la seua ratxa de partits de Lliga invicte -16 entre totes les competicions- i es reenganxa a la lluita per la ‘Champions’ en situar-se en la sexta plaça, a tres punts del Getafe -quart-, i colpejar als andalusos, que van meréixer més en la segona part.

Els valencians van cimentar el seu triomf en una magnífica defensa i un gol de penal de Dani Parejo en el temps afegit d’un primer temps en el qual van ser superiors al Sevilla, després d’una entrada d’Éver Banega sobre José Luis Gayà, i en la represa els locals van tindre bones ocasions per a empatar, però no ho van poder aconseguir.

En una cita vital per la quarta plaça, l’última de ‘Champions’, sobretot després de fallar Getafe i Alaves, Sevilla i València, rivals històrics i vells enemics en moltes ‘guerres’, sabien el que es jugaven en un xoc amb baixes en tots dos costats. Al Sevilla, una molt sensible, la del meta txec Tomas Vaclík, coberta per Javi Díaz, un xaval de 21 anys del filial, en estar sancionat Juan Soriano, més les de Sergio Escudero, Pablo Sarabia, Nolito i André Silva, descartat dels 19 per molèsties d’última hora; i el porter Jaume Domenech, l’italià Cristiano Piccini, Francis Coquelin i Rubén Sobrino, al València.

L’equip de Joaquín Caparrós, que tornava a la banqueta en el Sánchez Pizjuán després de debutar amb triomf a casa de l’Espanyol (0-1) després de ser destituït Pablo Machín, va eixir elèctric, però no va treure fruit de les seues primeres arribades davant un València que a poc a poc va anar agafant-li l’aire al partit fins a convertir-se en el dominador abans del primer quart d’hora.

En un duel molt intens i igualat, amb molt de físic en el mig camp del quadre andalús i el també francès Geoffrey Kondogbia, ex del Sevilla, i Dani Parejo, el València va gaudir de les primeres opcions amb una falta que Parejo va manar desviada per l’esquerra o una incursió de Carlos Soler amb un centre que no va trobar rematador. Els valencianistes s’havien fet amb el control enfront d’un Sevilla sense fluïdesa i incapaç d’atacar amb claredat, i als 21 minuts altre exsevillista, Kevin Gameiro, va estar prop de marcar en una lluita en l’àrea, però Jesús Navasho va evitar.

El Sevilla va despertar i va poder marcar a la mitja hora per mitjà de Munir El Haddadi, després de regirar-se en l’àrea. També va poder fer-ho el València en una contra de Rodrigo, però no va arribar al seu centre Parejo, qui, no obstant això, no va fallar en el temps afegit d’aquesta meitat en transformar un penal comés per l’argentí Éver Banega sobre Gayà.

L’equip andalús es va animar però el València no va donar cap opció i va ennuvolar les idees de Navas o Quincy Promes amb els seus centres i de Munir i el francés Wissam Ben Yedder en els seus intents de rematada.
Els sevillistes van estrènyer i, amb fe, insistència i un millor futbol en la segona meitat, ho van intentar fins al final, encara que Neto va respondre bé en les diverses ocasions.

Amb l’equip de Marcelino extraordinari en defensa i esperant amb paciència alguna contra, al Sevilla li va faltar més claredat i pegada, com en un tir desviat de Ben Yedder en una recta final en la qual va reclamar sense èxit un penal i se li va anul·lar un gol per fora de joc, amb el que no va evitar una derrota que li dóna ales al València.