ACTUALITAT  CRÒNIQUES  PRIMER EQUIP

CRÒNICA: El València balla al ritme de Gattuso

Per Pablo Marquez · 17 Septembre, 2022

El València ha guanyat 3-0 al Celta de Vigo. L’equip de Gattuso ha fet un partit molt complet i ha sigut molt superior a un Celta que ha notat molt haver-se quedat amb deu jugadors a l’inici de la segona part.

El València i el Celta s’enfrontaven en el partit corresponent a la jornada sis de la Lliga Santander. Després de la derrota davant el Rayo Vallecano, els de Gattuso tenien l’obligació de guaynar i donar una alegria a la seua afició.

Debut de Cavani

Abans del partit hi havia una expectació màxima, ja que el València havia anunciat que Edinson Cavani era titular. El davanter uruguaià jugava el seu primer partit com a valencianista i la grada va cridar el seu nom amb força quan va ser anunciat pel videomarcador.

Problemes amb l’eixida de baló

Pel que respecta al partit, el València va començar amb una mica de dubtes. Els de Gattuso es van trobar amb un Celta que pressionava molt bé l’eixida de baló i va provocar problemes. Primer va ser Eray Cömert qui es va equivocar i va entregar la pilota a Iago Aspas. La jugada va acabar amb una targeta groga a Hugo Guillamon per falta al davanter gallec. Després, va ser el mateix Hugo Guillamon qui va perdre la pilota en una zona complicada.

Passaven els minuts i el València creixia en el partit. La primera ocasió clara va ser per a Mouctar Diakhaby. A l’eixida d’un córner, el central francés agafava un baló de rebot en l’àrea xicoteta, però se’n va anar al pal.

Castillejo obria el marcador

Els ‘Samus’, per la seua part, estaven trobant sort de maneres diferents. Lino aprofitava la seua velocitat per a encarar i Castillejo amb els seus regats no feia més que rebre faltes. De fet, estos dos van ser els protagonistes del primer gol del València. Samuel Lino va fer una gran jugada individual i es va quedar davant de Marchesin. El porter del Celta va parar el seu tir, però va aparéixer Samu Castillejo per a rematar el baló al fons de la porteria.

L’arbitratge de González Fuertes

La segona part va començar carregada de polèmica. En el minut cinquanta-cinc, Joseph Aidoo derribava dins de l’àrea a Saumel Lino. Per a sorpresa de tot Mestalla, González Fuertes va mostrar-li la targeta groga a Samuel Lino perquè havia interpretat que havia simulat el penal.

Cinc minuts després, l’àrbitre li va mostrar la roja directa a Franco Cervi per una entrada molt dura sobre Thierry Rendall, amb la qual podria haver lesionat al portugués. En cinc minuts, van ocórrer dos accions molt importants dins del partit.

Els canvis de Gattuso

En el minut seixanta-sis, Ialix Moriba abandonava el partit amb molèsties físiques i entrava en el seu lloc Nico González, el qual tenia ganes de fer un gran partit per a oblidar el dia del Rayo Vallecano. Tres minuts després, Gattuso tornava a moure fitxa. Cavani i Samu Castillejo van ser canviats per Justin Kluivert i Marcos André.

En el huitanta-dos, Eray Cömert va abandonar el partit per molèsties i va entrar Gabriel Paulista en el seu lloc. També va entrar Toni Lato per José Gayà.

Mamardashvili salva al València

El porter del València es va tornar a convertir en el salvador del partit. En una falta lateral molt perillosa, Mamardashvili va fer una parada espectacular per a salvar al València. El porter georgià continua a un gran nivell i està guanyant punts amb les seues intervencions.

Marcos André també vol ballar

En el minut huitanta de partit, el València va aprofitar els espais del Celta que estava amb un jugador menys i va fer una gran jugada. Almeida va obrir a banda, Justin Kluitver buscava a Gayà, però la pilota li va caure a Marcos André qui no va perdonar. El davanter brasiler va celebrar el gol ballant, després de tota la polèmica que hi ha hagut amb el cas Vinicius Jr. A més d’això, Marcos André li envia un missatge a Gattuso en el dia del debut de Cavani. El brasiler vol ser important i ho demostra amb este gol.

André Almeida tancava el partit

En el temps afegit, André Almeida tancava la golejada. El migcampista portugués va completar amb un gol el seu gran partit. Almeida va aprofitar un gran passe de Guillamon per a fer un gran tir que no va poder parar Marchesin. Finalment, Mestalla ovacionava als seus jugadors i a un Gennaro Gattuso que ha aconseguit enamorar al valencianisme amb el seu joc.