ACTUALITAT  CRÒNIQUES  PRIMER EQUIP

CRÒNICA: El futbol li la devia Paulista, però poc joc del València (0-1)

Per Alex Alfaro · 26 Febrer, 2022

Abans del partit titànic del pròxim dimecres entre el València i Athletic, el València viatjava a les illes per a tractar de recobrar confiança i tornar a la senda de la victòria contra el Mallorca. No obstant això, no anava a ser un partit ni molt menys senzill a causa del bon nivell que està acostumat a presentar el Mallorca en el seu camp.

L’onze de Bordalás també sorprenia. Principalment a causa de les poques rotacions que introduïa, i amb el retorn 3 mesos després de Paulista a un terreny de joc en el que és una fenomenal notícia per al València.

I el partit la veritat és que no va poder començar millor. Després d’únicament 3 minuts de joc, Paulista disparava des de molt més allà de la frontal de l’àrea per a avançar el València. La pilota colpejava el travesser i s’introduïa en el fons de la porteria. El futbol li la devia a Paulista després de tant de sofriment. La seua celebració va demostrar l’alegria, cridant com un boig després del que pot haver significat el gol de la seua trajectòria

Però el Mallorca no va tardar més de 2 minuts a respondre. Mamardashvili enviava la pilota a servei de cantonada després de que Muriqui es plantara completament només davant el porter, que va retornar amb una gran acció la confiança depositada en ell per part de Bordalás.

El València tenia el domini del partit, però el Mallorca tampoc replegava línies. Alderete va vore  la groga després d’unes protestes, sumant la seua desena targeta groga i per tant es perdrà el pròxim partit de lliga.

Una altra ocasió clara va ser una de Kubo. En la qual va disparar a plaer des de la frontal de l’àrea però va marxar per damunt.

La primera part finalitzava amb un resultar bó per part del València, però el seu joc tornava a deixar molt que desitjar.

I la segona part tampoc va començar molt millor amb dues ocasions consecutives en les quals el Mallorca va perdonar l’empat. La primera de Takefusa Kubo que disparava altíssim. I l’altra després d’un córner en el qual la pilota va marxar molt prop del pal. El 1-1 estava molt més a prop que el 2-0.

Però Sergio Rico va evitar també el 0-2. Ilaix colpejava de cap en el primer pal però ho va fer molt bé el porter del Mallorca.

El València demanava el final del partit i no era capaç de encadenar 3 passes seguits. A 10 minuts per al final, el Mallorca disposava de una gran oportunitat a baló parat. El llançament no era perillos, però novament la pilota es passejava per l’àrea.

Si la punteria del Mallorca no estiguera tan desviada, el resultat haguera sigut molt diferent perquè estaven tenint ocasions de tots els colors. I l’ambient tampoc era molt més amistós en el camp. L’àrbitre li perdonava a Diakhaby l’expulsió i l’àrbitre manava a Luis García Plaza, entrenador del Mallorca, a vestuaris.

Durant el temps afegit es va produir l’expulsió de Ilaix Moriba per un acció de joc perillós. Des de eixe moment no va haver-hi cap ocasió més per al Mallorca, en uns minuts finals que es van fer molt llargs per al València. A més, aconsegueix aconseguir la porteria 0.

I amb este resultat va acabar el partati, i el València va tornar a guanyar, una circumstància que no ocorria des del 20 de desembre. 3 punts vitals per a allunyar-se completament del descens, encara que sembla que ja és impossible mirar cap amunt