ACTUALITAT  CRÒNIQUES  PRIMER EQUIP

Crònica: Derrota del València a una setmana de la Copa del Rei

Per Pablo Marquez · 16 Abril, 2022

El València va perdre davant Osasuna per 1-2. El partit va estar marcat per les rotacions de Bordalás, especialment a la segona meitat on va llevar del camp a possibles titulars el pròxim dissabte a la Cartuja. No obstant això, el més destacat del partit ha sigut l’actuació de l’àrbitre, Melero López, el qual ha perjudicat al València en totes les accions polèmiques del partit.

El partit va començar amb un València molt intens i que generava futbol en el camp d’Osasuna. No obstant això, no trobava el camí del gol i li costava molt tindre ocasions de perill. De fet, en els primers minuts, la més clara va ser un tir d’Uros Racic des de fora de l’àrea, el qual va parar bé Sergio Herrera.

D’altra banda, Osasuna ha tingut diverses ocasions de gol. Una centrada del Chimy Àvila, la qual va colpejar en Hugo Guillamon, se n’ha anat al pal. Després, Jon Moncayola ha tirat des de fora de l’àrea i el xut se n’ha anat prop de la porteria de Giorgi Mamardashvili.

Bryan Gil, protagonista a l’atac del València

En els últims minuts de la primera part el jugador més protagonista ha sigut Bryan Gil. El futbolista andalús ha rebut una entrada dins de l’àrea, la qual podria haver sigut considerada com a penal. No obstant això, ni l’àrbitre del partit, ni el col·legiat que està a la sala VAR han decidit assenyalar penal.

Un minut després d’eixa jugada, el propi Bryan Gil ha tingut l’ocasió més clara del partit. El futbolista del València s’ha quedat a soles davant de Sergio Herrera i la pilota s’ha marxat per poc. A més, tenia l’opció de passar-la a Hugo Duro, el qual estava a soles sense porter.

Penal en contra a l’inici de la segona part

En el minut quaranta-huit, Melero López va xiular un penal de Dimitri Foulquier per mans. L’encarregat de llançar va ser el Chimy Àvila  i va marcar el 0-1 per a Osasuna. Mamardashvili va tocar el baló, però anava amb tanta força que va ser impossible. Continuava l’arbitratge de Melero López quan el col·legiat li va perdonar la segona targeta groga a Oier Sansurjo després d’un fort colp a Ilaix Moriba.

En el minut cinquanta-cinc, Melero López li va anul·lar el gol de l’empat al València, perquè Hugo Guillamon va rematar amb la mà. La jugada s’havia iniciat en un córner i Guillamon havia rematat a soles al segon pal, però no va poder rematar amb una part del cos vàlida.

Continuava arribant amb perill el València CF, el qual buscava l’empat de totes les maneres possibles. En el minut cinquanta-huit, Bryan Gil es va quedar dins de l’àrea davant de Sergio Herrera, però el seu xut se’n va anar fora. Bordalás menejava la banqueta a la recerca de la remuntat. En el minut seixanta-quatre el tècnic alacantí va prendre la decisió de canviar a Ilaix Moriba i a Hélder Costa per Marcos André i Carlos Soler.

L’arbitratge de Melero López

Melero López continuava amb el seu show i va xiular una falta inexistent de Diakhaby que va acabar en gol de Gonçalo Guedes. Mestalla li recriminava a l’àrbitre la seua actuació, ja que totes les accions polèmiques del partit perjudicaven al València.

Deu minuts després dels primers canvis, Bordalás va llevar del partit a Bryan Gil per a donar entrada a Denis Cheryshev. Però no va tindre cap efecte en el partit, ja que un minut després Ante Budimir va marcar per a Osasuna i va ficar el 0-2 en el marcador.

Soler va retallar distàncies

En el minut huitanta-un, el VAR va enviar a Melero López a revisar un penal sobre Gonçalo Guedes. L’àrbitre ho va xiular i Carlos Soler va marcar el 1-2 del partit a falta de deu minuts per al final. Bordalás va fer els últims canvis pensant en la Copa del Rei i va llevar a Diakhaby i a Gayà per a donar entrada a Cristhian Mosquera i a Jesús Vázquez.

L’esglai més gran del partit va ser la jugada en la qual Rubén García va xafar a Gonçalo Guedes. Els últims minuts del partit hem vist a un Guedes que es queixava molt del turmell, una notícia molt mala a una setmana de la final de la Copa del Rei.