CRÒNIQUES  PRIMER EQUIP

CRÒNICA ALA 2-1 VCF: Ibai i Katai deixen sense opcions de sumar al València CF

Per Cristian Año · 25 Febrer, 2017

Després d’un curt període de descans, el València CF viatjava a Mendizorroza per a enfrontar-se a l’equip d’un vell conegut, Mauricio Pellegrino. L’Alavés arribava després de véncer la passada jornada al Deportivo i amb la final de la Copa del Rei baix del braç. Els de Voro, després de sumar 3 punts davant del Madrid, buscaven rascar-ne algun més.

Voro es veia obligat a fer rotacions en l’alineació i a canviar el sistema que tan bé li havia vingut en els darrers dos partits, per culpa de les lesions i a l’acumulació de minuts de cada jugador en aquests últims dies. Com a novetat, Carlos Soler i Mario Suarez tornaven a la titularitat, mentre que Abdennour feia de parella amb Garay en defensa.

L’equip ‘ché començava un partit sense intensitat, on tan sols Carlos Soler anava a tindre oportunitat d’obrir el marcador després d’un centre de Siqueira que el migcampista no aconseguia rematar amb eficàcia. El conjunt basc, per la seua part, anava a crear perill des de les botes d’Ibai i Cristian Santos, qui es trobaven amb una bona actuació de Diego Alves.

Finalment, tot i que Manu va tindre l’ocasió de fer l’1 a 0 abans del descans, els jugadors marxaven als vestidors amb un empat a 0 i amb el partit obert, on algun dos conjunts podia avançar-se en el marcador en qualsevol moment. Cancelo per part del València i Manu, Theo i Llorente per part dels locals, eixien amonestats amb groga en la primera meitat.

La segona part ja començava en perill. Diego Alves evitava el gol de Manu Garcia, qui s’havia quedat amb un baló a plaer davant del brasiler. Els locals apretaven des de la reanudació del partit, avisant que buscaven el gol. El València CF, fluix, no semblava que anara a ser capaç de posar-se per davant en cap moment.

El nostre porter, sens dubte, era el millor del partit fins al moment. Si no haguera sigut per ell, l’Alavés podria haver anat còmodament per davant. Voro buscava reacció i donava pas a Enzo Pérez per a traure a Munir, desaparegut el quasi tot el partit. En una falta perillosa en la frontal de l’àrea, Carlos Soler anava a demostrar ser el més llest de tots. El migcampista agafava el retxàs per a fer el 0-1 quan el València menys ho mereixia. Aquesta vegada, Soler no desaprofitava l’ocasió.

El conjunt de Pellegrino volia buscar justícia, i poc anava a tardar. Ibai, des de la frontal, feia l’empat en un xut complicat per a Diego Alves després de pillar a la defensa blanquinegra un poc descol·locada. I el partit no acabava ací. Katai, deixava sentat a Diego Alves per a culminar una remuntada que deixava al València sense poder sumar cap punt en la visita a Mendizorroza i amb l’expulsió d’Orellana en la recta final del partit.