CRÒNICA (2-1): El València CF s’acomiada de la Champions guanyant al Manchester United a Mestalla

Per Cristian Año · 12 Desembre, 2018

Mestalla anava a viure l’última nit de Champions League de la temporada. Una vegada ja eliminats i amb moltes baixes importants, Marcelino elegia un XI de jugadors poc habituals, entre ells Jaume, Lato, Vezo, Piccini, Kondogbia o Cheryshev. Tot i no poder passar de ronda, el València CF es jugava passar com a cap de sèrie a la UEFA Europa League i ingressar uns 2,7 milions d’euros en cas d’aconseguir guanyar.

L’equip arrancava molt bé amb aproximacions a l’àrea rival. El conjunt anglés no provocaria massa perill a Jaume en tota la primera meitat i tan sols passarien 17 minuts per a cantar el primer gol a Mestalla. Carlos Soler agafava un rebuig dins de l’àrea i creuava el baló per a superar a la perfecció a Romero i posar l’1 a 0 al marcador. Batshuayi en dos ocasions haguera pogut augmentar distàncies encara que els seus remats no trobaven porteria. Els de Marcelino marxaven al descans amb un resultat favorable i amb molt bones sensacions.

Només arrancar la segona meitat aplegaria la segona alegria. Phil Jones es marcava en pròpia porteria intentant evitar que Batshuayi aplegara al baló i posava el 2-0 a Mestalla. Tot i anar guanyant al Manchester United, el conjunt blanc-i-negre continuava creant ocasions i atacant continuadament la porteria anglesa. Ells ho intentarien a baló parat però Eric Bailly l’enviava als núvols.

Kang In finalment no debutaria i Marcelino donava minuts a Garay, Ferran Torres i Rodrigo Moreno. Ferran Torres ho intentaria només eixir però el seu xut des de fora de l’àrea se n’anava alt per poc. El València CF dominava el partit i aguantava molt bé en defensa. Les poques aproximacions dels de Mou eren ben defensades per l’equip i inclús Jaume actuava correctament quan era necessari. Així i tot, Rashford encara aprofitaria un centre pera remanat de cap a plaer i marcar el primer gol d’ells en el 86.

Finalment, amb un resultat de 2-1, el València CF s’acomiadava de la Champions League amb una victòria en casa davant el Manchester United. Ara tocarà pensar ja en UEFA Europa League i sobretot en la competició domèstica.