+  ACTUALITAT  

Coses que no sabies del Zenit de Sant Petersburg

Per Pere Alapont · 16 Septembre, 2015

A Blanquinegres volem conéixer un poc més les senyes d’identitat dels rivals que li han tocat en sort al València Club de Futbol en la fase de grups de la Lliga de Campions. Hui, per tant, serà el torn del Zenit de Sant Petersburg.

Aquesta entitat va nàixer l’any 1925 i té una història estretament vinculada a la política de la Unió Soviètica. Conéixer en profunditat els seus orígens i la seua evolució ens portaria hores d’anàlisis, no només futbolístic, sinó també del país.

Com hem apuntat, el club naix 25 anys després de l’inici de segle a la ciutat de Leningrad, actual Sant Petersburg, la qual es troba a 635 quilòmetres de Moscou. En realitat, l’entitat deriva de varies associacions futbolístiques que van començar a competir a eixa ciutat a principis del segle XX.

El Zenit sempre ha vestit de blau i blanc, fins i tot en l’època que portava com a nom Stalinets, i el seu escut actual es limita a la paraula Zenit, la data oficial de fundació i una estrela sobre aquest, que representa les 5 lligues (1 d’elles de l’antiga URSS) que el conjunt rus ha obtingut al llarg de la seua història.