ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

Corona: “És una contradicció que em diguen florer”

Per Joan Marc García · 23 Febrer, 2024

En entrevista amb el diari As, el director esportiu del València, Miguel Ángel Corona, aborda una sèrie de temes candents que han marcat l’actualitat del club. Des del tancament del passat mercat de fitxatges fins a les amenaces rebudes pels Yomus, passant per la seua visió sobre el “cas Vinicius” a Mestalla l’any passat.

Respecte a l’últim mercat de fixatges, Corona ha indicat: “La diferència entre els primers 20 dies i els últims 10 és gran. No tenen res a veure. En els últims dies passen moltes coses. Són dies de verdader desenfrenament i enrenou. Dies de molt de soroll”.

A més, el director esportiu també ha parlat sobre les crítiques que rep per part de l’afició valencianista: “Arran del final de mercat s’han produït esdeveniments no agradables, per no dir inacceptables“. Corona es refereix a les amenaces rebudes pel grup ultra Yomus: “El primer que fas és pensar que són uns pocs, que no representen en absolut al nostre club i a la nostra afició. Trobar-se amb estos episodis et dona preocupació a nivell familiar. Jo tinc una filla. És encara xicoteta i no vull que pense que això és el futbol“.

Sobre si el director esportiu pot passejar amb tranquilitat per la ciutat, Corona ha indicat: “Vaig tranquil·lament per València, sí, però  et trobes algun aficionat que t’expressa la seua opinió… Te l’expressa amb naturalitat. Amb crítica. No he tingut cap accident, però el nivell de crispació que hi ha es reflectix als carrers, en alguna gasolinera, t’expressen la seua crítica amb vehemència“.

Corona també ha parlat sobre el “cas Vinícius” de l’any passat a Mestalla: “Per part nostra està tot fet. El València no pot fer més. El club i l’afició són respectuosos i no racistes, parlant amb contundència. Va haver un episodi de tres persones, indesitjable, i amb l’ajuda de la identificació de la policia el València els va expulsar per a tota la vida. La resposta va ser àmpliament contundent per a demostrar que estem absolutament en contra de qualsevol manifestació racista”.

Sobre el partit del pròxim 2 de març front al Reial Madrid, Corona indica: “El que vull és que siga un partit de futbol”.

Respecte al seu treball com a director esportiu del club de Mestalla, Corona considera que “El que pretenem és aspirar a més dins d’eixa sostenibilitat”. A més, afegeix: “Es pot fer més i es pot encertar més. Demanem alguna cosa que és complex de demanar en futbol: temps. Estem immersos en un pla que la presidenta ha explicat públicament que suposa dos o tres anys de reestructuració i finançament del club. Busquem una sostenibilitat amb els ingressos que tenim i sense agredir l’estructura de club gran que tenim. Això porta temps“.

A més, Corona considera que aquesta temporada “els resultats després  són excepcionals”. El director esportiu ha manifestat: “El nostre entrenador i la nostra presidenta coincidien que l’objectiu d’esta temporada era estabilitzar-nos, salvar la categoria com més prompte millor, sobretot després del vaivé de l’any passat. Hui dia, ho tenim quasi aconseguit i ho hem aconseguit en 20 jornades. Eixe resultat és excepcional“.

Respecte a la seua relació amb la propietat, Corona ha indicat: “Hi ha un consell d’administració, amb la presidenta al capdavant, que està sobre el terreny. Viu a València, té el seu despatx a València, i és amb la qual jo estic permanentment en contacte. En moments puntuals, també despatxe directament amb el propietari. L’última vegada va ser al febrer de 2023 quan demanem Javier Solís (director corporatiu) i jo una reunió en privat i presencial amb ell. Li vam exposar que, a pesar que Voro estava fent una bona faena com a tècnic de la casa, consideràvem que calia contractar un nou entrenador. Li vam proposar com a candidat a Rubén Baraja El propietari, en menys de 10 minuts, va entendre el nostre plantejament i ens va dir: Avant!“.

Respecte als càntics a Mestalla, en el que el valencianisme crida “florer” a Corona, el director esportiu indica que “No és agradable. M’encantaria que la gent reconegueren la meua labor, però no és així. Ho accepte. És futbol. He jugat 18 anys com a professional, he sigut director esportiu de l’Almeria abans i accepte les coses. És agradable? A vegades no. Però viu amb una crítica contradictòria damunt: se’m critiquen fitxatges i d’altra banda se’m diu que no pinte res. O no pinte, o ho faig malament, però les dos juntes no caben. Que em diguen florer és una contradicció perquè alhora se m’han criticat fitxatges de l’estiu i fins del qual vam fer a l’hivern”.