ACTUALITAT  CRÒNIQUES  PRIMER EQUIP

Contundència valencianista per a començar bé el 2024 (3-1)

Per Manel Rumbau · 02 Gener, 2024

El València ha golejat al Vila-real (3-1) en el derbi autonòmic que obria l’any 2024 per al conjunt valencianista. El conjunt de Baraja s’ha imposat en un enfrontament marcat per la solvència que han demostrat els de Mestalla des de l’inici.

Amb aquest resultat, el conjunt valencianista es situa 9º a la classificació de LaLiga amb 26 punts de 57 possibles. Empatat a punts amb el Getafe CF (8º).

PRIMERA PART

Començava el partit a Mestalla amb el València portant el pes del joc en els primers compassos. Aprofitant aquesta inèrcia, els de Baraja aconseguirien posar-se per davant en el 4′ amb una gran jugada de Gayà i Hugo Duro que Yaremchuk no desaprofitaria en boca de gol. El davanter ucraïnés, d’aquesta forma, posava fi a la seua sequera golejadora en LaLiga marcant el primer gol del València en 2024.

Arrel del gol, el club de Mestalla continuaria creant perill sobre la porteria de Jorgensen per mitjà de dos ocasions clares de Yaremchuk, qui s’estava mostrant pel moment com el màxim exponent en atac del conjunt valencianista al partit. Tot i les situacions que estava desaprofitant el València, el segon dels valencianistes no tardaria en arribar quan Pepelu, des dels 11 metres, decidia enganyar al porter groguet per tal d’ampliar la distància al lluminós.

Ja en la recta final de la primera part, l’enfrontament començaria a igualar-se amb els de Baraja deixant un poc més la pilota en detriment del Vila-real. Els de Marcelino, fins i tot, dispondrien d’un gol anul·lat a Morales per fora de joc abans del final de la primera meitat.

SEGONA PART

Es reprenia l’encontre a la capital del Túria amb una tònica general molt semblant a la del primer acte. Aquesta situació, per tant, es traduiria en el 57′ en el tercer dels valencianistes al partit amb Pepelu, de nou, com a protagonista des del punt de penal.

A partir del contundent 3-0, el València començaria a cedir el domini de la possesió en favor d’un Vila-real que creixeria i molt amb el pas dels minuts. Tant era així que Gerard Moreno, en una jugada un tant embrollada, aconseguiria retallar distàncies per al submarí amb poc més d’un quart d’hora per davant.

En els últims minuts de partit, el conjunt dirigit per Marcelino tractaria d’acostar-se en el lluminós a la desesperada. No obstant això, el València gestionaria a la perfecció les imprecissions del conjunt groguet i acabaria per emportar-se els 3 punts en un partit marcat per la contundència valencianista des de l’inici de l’enfrontament.

Fitxa tècnica

3. VALÈNCIA CF: Giorgi Mamardashvili, Christian Mosquera, Paulista, Guillamón, Hugo Duro, Canós, Foulquier, Gayà, Pepelu, Fran Pérez, Yaremchuk. També jugaren Diego López, Javi Guerra, Jesús Vázquez, Alberto Marí i Yarek.

1. VILA-REAL CF: Filip Jorgensen, Altimira, Albiol, Jorge Cuenca, Alberto Moreno, Ramón Terrats, Capoue, Dani Parejo, Morales, Gerard Moreno, Ilias Akhomach. També jugaren Bailly, Francis Coquelin, Brereton, Kiko Femenía i Manu Trigueros.

GOLS: 1-0 Roman Yaremchuk (4′), 2-0 Pepelu (pen., 26′), 3-0 Pepelu (pen., 57′), 3-1 Gerard Moreno (73′)

ÀRBITRE: Jesús Gil Manzano (comité extremeny).

Partit corresponent a la 19a jornada de LaLiga EA Sports 2023-24 disputat a l’Estadi de Mestalla, València.