Opinió  Vicent Marco  

Conseqüències de l’anunci de Bankia

Per Blanquinegres · 12 Desembre, 2013

1.-Una llarga lluita entre tots els inversors per a ser els compradors del club. Bankia escolta ofertes i fins a 3 grups estan oferint diners per fer-se amb la majoria accionarial del València CF. I no seran els únics que vinguen.

 

2.-Reacció generalitzada de la gent en contra de la venda, gent que demana mobilitzacions, traure els diners de Bankia o mesures similars. Sembla que la possibilitat de què vinga un Piterman o un Ali Syed pesa més que la de tindre el nou PSG o Manchester City.

 

3.-Aurelio anava a dimitir després de ser rebutjat el seu pla de refinançament, però s’ha donat compte que des de dins pot fiscalitzar la compravenda i ser més útil que des de fora. Aurelio es queda de moment.

 

4.-Amadeo Salvo veu com si li poden esgotar els dies al capdavant del club, i amb ell el seu projecte Gloval que acaba de començar també. És per això que ara es planteja reprendre les converses amb els inversos asiàtics que en el seu dia va rebutjar. Aleshores ell volia inversors per a acabar l’estadi, i va trobar compradors, ara la situació és diferent.

 

5.-Llorente encapçala altra de les candidatures. En principi estava aglutinant a un grup de empresaris valencians per a fer-se càrrec del club, però ara molts mitjans assenyalen que darrere de l’oferta del fons TPG podria estar Llorente. Siga com siga el ex president també disputa el partit per les accions.

 

6.-Albelda es desmarca: a partir de l’amistat que unix a Llorente i Albelda que els du a dinar junts de tant en tant, s’havia especulat amb la possibilitat de què l’ex capità anara en el projecte de Llorente. Ahir el mateix Albelda va desmentir formar part de cap projecte amb la contundent frase “Deixeu-me en pau”.

 

7.-El govern valencià ja ha manifestat els seus dubtes de què la venda siga la solució, ahir ho va fer Rita Barberà que no es partidària. Precisament si el govern hi haguera mantingut l’aval tot i les decisions judicials, Bankia haguera acceptat el refinançament, però les ganes de llevar-se el “marró” del mig han precipitat la decisió de Bankia.

 

8.-La situació de Rufete i els seus col·laboradors és a hores d’ara provisional i complicada. L’anunci de Bankia complica molt més la seua tasca de recerca de jugadors per a l’any que ve, la renovació de contractes o la captació de joves promeses. Que la venda siga pròxima paralitza per tant l’activitat esportiva.

 

9.-Operacions que estaven en marxa com el canvi de proveïdor de roba esportiva (es treballava en trencar en JOMA i firmar per ADIDAS), o els plans de recerca d’inversor que acabara el nou estadi queden paralitzats.

 

10.-Que el club estiga en venda públicament provoca també un efecte d’atracció a possibles compradors de palla com Dalport o Alvarado. Per això Aurelio no ha abandonat, i per això el valencianisme està tan escèptic. El millor seria un venedor implicat en el projecte, que sentira els colors i no vinguera a fer negoci, però amb tants diners en joc…