ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

El València, entre els 10 equips que més temps efectiu juguen a LaLiga

Per Joan Marc García · 27 Febrer, 2024

El temps efectiu de joc, el tram de partit en què la pilota està en moviment, és una de les grans polèmiques i debats de l’actual futbol. Opta Sports, una empresa britànica d’anàlisi de dades avançades en esports, ha elaborat una clasificació en quant a la mitjana de temps efectiu de joc al campionat espanyol.

Segons les dades d’aquest super ordenador, el València CF juga una mitjana de 55 minuts i 39 segons per partit. Per tant, l’equip de Rubén Baraja es situa al mig de la taula d’aquesta classificació, en la novena posició. El conjunt de Mestalla disputa un total del 55,3% dels minuts.

Així mateix, l’equip amb millors xifres en aquest sentit és el Reial Madrid, amb 59:50 minuts de temps efectiu per partit. Seguit pel Girona amb 57:59 minuts, i completa el podi el FC Barcelona amb 57:50 minuts per xoc.

L’equip que més baix trobem en aquesta classificació és, sorprenentment, la Reial Societat, un equip de Champions i que disputa un total de 51:34 minuts de temps efectiu per partit.  En els llocs mes baixos de la classificació també hi trobem el Cadis i el Mallorca. El Getafe de José Bordalás, ex entrenador del València, molt criticat per aquest assumpte i les pèrdues de temps, és el quart equip amb menys temps efectiu de joc per partit, amb una mitjana de 52:47.