ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

Coneix quant costaria reformar el vell Mestalla

Per Blanquinegres · 20 Septembre, 2023

L’alcaldessa de València, María José Catalá, s’ha pronunciat este dilluns a preguntes d’eldiario.es sobre el contingut dels últims contactes que ha mantingut l’Ajuntament amb el València CF per a avançar en una solució per a finalitzar el nou estadi, les obres del qual porten 14 anys paralitzats, i sobre l’opció de quedar-se en el vell Mestalla.

Quant a l’opció de quedar-se en el vell Mestalla i renunciar al nou estadi, Catalá ha comentat: “Del nou i el vell Mestalla la solució ha de ser global. Podria ser una solució deixar el vell Mestalla però, què fem amb el nou, què fem amb això, ho demolim? Jo crec que cal donar una solució global, no dic que opte per cap en concret, dic que quan es diu amb enyorança, que ho compartisc, que el vell Mestalla és un lloc estupend cal tindre en compte que hi ha una sentència judicial que cal executar i si optàrem per eixa opció, caldria veure què fem amb el nou estadi. Al final eixe és un dels principals accessos a la ciutat que és la tercera ciutat d’Espanya, que pretén ser la segona, i allò bonic no està”.

No obstant això, segons ha publicat hui Las Povincias, el València necessitaria 75 milions per a remodelar el vell Mestalla. D’esta manera, els 80 milions de CVC cobriria l’obra. La informació està basada en un informe que Amadeo Salvo va encarregar fa deu anys a l’arquitecte Fenwick. No obstant això, la principal llosa perquè es puga donar això és que hi ha una sentència del Tribuna Suprem des de 2006. Les sentències que són per ocupació d’un bé públic no prescriuen mai i sempre estaran pendents al fet que alguns dels col·lectius implicats demane l’execució de la sentència.

Sense anar més lluny, durant el dia d’ahir, María Broseta, Presidenta de l’associació de veïns de València, assegura que “tenint la raó i la documentació necessària, anirem a Europa sí que fa falta perquè es complisca la Llei”