ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

Els diners pels quals es podria vendre el València

Per Javi Richart · 11 Desembre, 2023

El València CF es troba en un moment de decadència econòmica clara, on el valor del club ha baixat exponencialment als últims anys. L’única via perquè Peter Lim abandone el club seria amb una venda de les seues accions. En canvi, aquestes tenen un preu inassumible per al valor real de la institució.

Segons elEconomista.es, hui dia, el València CF no valdria més de 219,2 milions d’euros. Una quantitat que significa la mitat de la xifra tassada pel conjunt che, 500 milions. D’altra banda, seria el resultat x2 dels ingressos del club l’última temporada, els quals van ser de 109,6 milions d’euros.

L’última temporada del València a Champions League va ser la 2019/2020, a la qual es destitueix a Marcelino per continuar amb Albert Celades. Tot i això, va ser Voro el que va acabar una campanya marcada per la COVID-19. Aleshores, la plantilla de l’equip de Mestalla valia 425 milions, segons Transfermarkt. Una xifra que s’ha vist reduïda fins al dia de hui, i que es tassa en 150 milions d’euros, on l’equip ha quedat molt perjudicat per les vendes i l’absència de fitxatges.

A l’article d’elEconomista.es es destaca la situació d’altre club paral·lel al València CF, l’Atlètic de Madrid. El club madrileny va tancar l’últim exercici amb 420 milions d’euros d’ingressos. Així, la valoració del club es situaria en 2.518 milions, una xifra molt elevada comparant-la amb la del València. En canvi, el president del conjunt del Civitas Metropolitano, Enrique Cerezo, sí que va explicar obertament que estarien oberts a escoltar ofertes per vendre el club.