La millor informació del ValènciaCF en valencià

Coneix l’evolució que ha tingut el disseny del Nou Mestalla
,

Coneix l’evolució que ha tingut el disseny del Nou Mestalla

COMPARTIR


La història del “dònut” de formigó que hi ha plantat en Corts Valencianes és una mescla de tristesa, males decisions i moltes mentides que han provocat que, més de 16 anys després que es presentara el primer projecte, continue encara inacabat.

El projecte que ha presentat el València en al roda de premsa de hui (molt semblant al qual li va presentar a les autoritats fa unes setmanes) és el quart projecte i dista molt del presentat originalment.PROJECTE 1 (2006)


Va començar a construir-se l’1 d’agost de 2007 i les obres es van paralitzar en 2009. Els costos previstos per Juan Soler per a aquell estadi eren pròxims als 350 milions d’euros i es van sol·licitar unes llicències per a 75000 espectadors.

PROJECTE 2 (2013)


Per al segon disseny, aquesta vegada dirigit per Amadeo Excepte es va decidir reduir en 60 milions d’euros els costos, a més de modificar la capacitat fins a 61000 espectadors.PROJECTE 3 (2017)


Anil Murthy va presentar davant la generalitat un estadi amb una reducció d’aforament de *60k espectadors, anul·lant definitivament la pista d’atletisme i acostant les graderies al gespa. 

PROJECTE 4 (2022)

El València ha presentat el projecte del Nou Mestalla als mitjans de comunicació i a l’afició. El club ha convocat una roda de premsa dins del nou estadi situat en l’avinguda de les Corts Valencianes on ha explicat en què consistirà el seu projecte i com s’acabarà. 

Un dels aspectes principals que preocupa a gran part del valencianisme és l’aforament que tindrà el Nou Mestalla. En la presentació del projecte, el València ha confirmat que el Nou Mestalla començarà amb un aforament de 49.058 espectadors. La idea del club és fer un estadi de 70.000, però han pensat que la millor forma és construir-lo de forma gradual i per fases. 

La principal raó per la qual consideren que no s’ha de fer inicialment un estadi de 70.000 persones és perquè han analitzat l’assistència a Mestalla els últims anys i no volen tindre un estadi que no es puga omplir. Per este motiu, la idea és millorar amb els anys amb un equip més competitiu i acabar amb un estadi de 70.000.