ACTUALITAT  

Coneix els punts que ha aconseguit el València desde l’arribada de Baraja

Per Alejandro Fernandez · 15 Maig, 2023

La victòria del València a Vigo dona ales a l’equip che de cara al final de temporada, però dona més ales encara a l’entrenador valencianista, Rubén Baraja. Molts el posaven en dubte perquè no havia entrenat mai en Primera Divisió i el seu primer repte anava a ser traure al València del descens i aconseguir la permanència.

El València ha aconseguit un total de 17 punts des de l’arribada de Baraja a la banqueta valencianista i estaria en la novena posició. Des d’eixe moemnt, l’equip ha aconseguit més punts que qualsevol rival directe per la permanència, com són el Cadis, Valladolid, Almeria, Getafe i Espanyol. Fins i tot, l’equip dirigit per Baraja ha aconseguit més punts que rivals com Athletic Club, Mallorca i Cèltic de Vigo, des de la seua arribada.

Baraja ha pres dures decisions des de la seua arribada, com asseure a Hugo Guillamón, acabat de renovar pel València aquesta temporada, però estes han servir per donar l’oportunitat a jugadors del València Mestalla, com Javi Guerra, Alberto Marí i Diego López. Estes decisions han sigut positives i han portat al València a estar amb més d’un partit de diferència fora del descens.

L’entrenador també ha pres decisions negatives com jugar amb 5 defenses, sistema que no ha funcionat en cap partit. Però, vist que el sistema no funcionava, va decidir apostar de nou pels 4 defenses i reconduir el seu error. 

La seua continuïtat de cara a la pròxima temporada no està garantida, ja que el seu contracte finalitza al juny d’aquest mateix any, i les opinions sobre la seua renovació no defineixen una resolució encara. En l’última reunió a Singapur amb el màxim accionista, la continuïtat de Baraja va ser un dels temes, però fins que la temporada no finalitze no hi haurà una resolució.