ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

Coneix els diners que guanyaria el València si es classifica a la Conference League

Per Blanquinegres · 08 Abril, 2024

Tot i que no era un dels objectius a principi de temporada, el València CF afronta el repte de tornar a jugar una competició europea i classificar-se en les últimes jornades de LaLiga EA Sports. Els del Pipo Baraja es troben situats en la 7a plaça, una posició que els donaria accés a jugar la Conference League. Tan sols això, faria que el club che ingressara entre 7 i 8 milions d’euros de manera fixa. 

A més a més, la UEFA li ha comunicat als clubs quines quantitats podrien arribar a guanyar de forma derivada pel seu rendiment sobre el terreny de joc. La tercera competició europea repartirà un total de 286 milions d’euros entre els equips que participen, dividit en els següents percentatges: 40% de pagament inicial + 40% pel rendiment esportiu + 20% pel market pool + 3,05 milions d’euros per participar.

En primer lloc, cal tindre en compte que, en cas de classificar-se com a seté, el València hauria de jugar una fase prèvia obligatòria, com ja va fer aquesta temporada Osasuna. En aquest cas, el club de la capital del Túria podria rebre 175.000 euros amb 400.000 euros més per cada partit que guanye, o 133.000 euros per cada empat. No obstant això, en cas de perdre l’eliminatòria es rebrien 550.000 euros per caure de la competició continental.

Diners per a la fase final

D’altra banda, es mantindrien les mateixes xifres en cas de victòria i empat en la fase regular, a més de 200.00 euros per la fase de grups. A més a més, es podrien arribar a rebre les següents quantitats en cas d’arribar el més lluny possible:

  • 800.000 euros pels 1/8 de final
  • 1,3 milions pels 1/4 de final
  • 2,5 milions per les semifinals
  • 4 milions per la final
  • 3 milions al campió de la Conference League
  • Market Pool Bonus per posició final (28.000 euros a l’últim classificat i 1 milió per al campió)