ACTUALITAT  FITXATGES  PRIMER EQUIP  

Coneix a Sergi Canós, nou jugador del València

Per Manel Rumbau · 16 Agost, 2023

Després de dos mesos, Peter Lim va autoritzar ahir el fitxatge de Sergi Canós. D’aquesta forma, el jugador valencià ja té tota la documentació i els contractes procedents del València perquè el signe. Finalment, el club de Mestalla ha fet l’oferta al Brentford amb les pretensions que tenia, és a dir, uns 250.000 euros.

Però, la pregunta que molts s’han fet durant aquest temps es… qui és el nou fitxatge del València?

Qui és Sergi Canós?

Sergi Canós (Nules, Castelló) és un jugador de 26 anys que juga, pel moment, en el Brentford FC de la Premier League. No obstant això, aquesta temporada va ser cedit a l’Olympiakos de Grècia, on Canós ha pogut marcar 4 gols i repartir dos assistències en 8 partits disputats al Pireo.

Els seus orígens al món del futbol es remunten a la Masía del FC Barcelona, on el de Nules va començar la seua carrera esportiva. Tot i les ofertes que tenia de València, Vila-real i Atlètic de Madrid, Sergi es va decantar pel projecte culer perquè “a mi m’agradava molt el València, vestir-me del València, però el projecte que va presentar el Barça em va convéncer”, va declarar a una entrevista fa uns mesos.

Tot i això, la seua etapa a Barcelona va acabar el 2014, quan va acabar fitxant pel filial del Liverpool. Amb els “reds”, Canós va aconseguir debutar a la Premier i, a més a més, destacar en la UEFA Youth League. 

No obstant això, el jugador valencià va acabar a Brentford i Norwich per mitjà de dos cessions. Va ser amb l’equip de les abelles on va destacar de forma notòria, estat de forma que va facilitar el seu fitxatge per l’equip “bee” el 2017. 

El cert és que els seus inicis a Brentford van ser molt positius en marcar 7 gols i repartir 7 assistències a la 18-19. No obstant això, el de Nules no va tindre la mateixa sort en la 19-20 quan va patir un trencament del lligament del genoll esquerre davant el Nottingham Forest, primera “víctima” de la seua carrera esportiva amb 18 anys.

Davant aquesta situació, Canós no va dir la seua última paraula en marcar 9 gols i repartir altres 9 assistències durant la 20-21, estadístiques que van ajudar l’equip a aconseguir l’ascens a la Premier League 74 anys després. Tot i ser un home clau en l’ascens, va ser al principi d’aquesta temporada quan el tècnic de l’equip de les abelles va deixar de comptar amb ell, motiu que el va portar a anar-se’n cedit a Grècia.

Així juga el nou fitxatge del València

Canós és un extrem dret que sol partir a l’onze inicial des de la banda esquerra, jugant d’aquesta forma a cama canviada. Pot jugar d’extrem dret, interior dret i extrem esquerre. A més, li agrada realitzar diagonals cap al centre, deixant espais als laterales de manera que puguen pujar per la banda.

En els seus anys de carrera a Brentford, el de Nules ha demostrat ser un jugador tècnic amb molta llibertat a l’atac. Açò últim, res més lluny de la realitat, li ha permés marcat 30 gols en 192 partits a la Championship amb el conjunt anglés. Així mateix, va ser l’encarregat de marcar el primer gol del Brentford en Premier League després de 74 anys sense xafar la màxima competició del futbol britànic.