ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

Comunicat oficial del València CF sobre els fets ocorreguts el passat diumenge

Per Marc Santiago · 23 Maig, 2023

El València CF acaba de publicar un comunicat oficial sobre els esdeveniments que van ocórrer el passat diumenge mentre es disputava el partit entre el València i el Reial Madrid, on uns pocs aficionats van proferir insults racistes al jugador brasiler del club madridista, Vinicius Jr, i sobre el tractament i judici mediàtic que han patit tant el club com l’afició valencianista a conseqüència d’aquests fets.

El Valencia CF confirma que la policia ha identificat en les últimes hores a un total de tres aficionats que van proferir gestos racistes a Vinícius Jr en el partit del passat cap de setmana contra el Real Madrid.

El Valencia CF està cooperant amb les autoritats en la seua investigació per a eliminar el racisme al Camp de Mestalla.

El Club reitera la seua condemna més enèrgica i la seua posició categòrica contra el racisme i la violència en totes les seues formes i actuarà amb la mateixa contundència amb totes les persones identificades aplicant la seua mesura més severa: expulsant-los per a tota la vida de l’estadi.

El Valencia CF no tolera cap mena d’atac racista. El racisme no té cabuda en el nostre Club.

Hem demostrat amb accions concretes i consistents des de fa anys que som un club respectuós. En els últims anys el Valencia CF ha liderat la lluita contra el racisme reclamant la necessitat d’establir protocols contra aquesta xacra en els camps de futbol. I, en 2019, es va expulsar a un aficionat de l’estadi per a tota la vida per realitzar gestos feixistes en un partit fora de casa en la UEFA Europa League.

El partit contra el Real Madrid CF va ser transmés en directe i és totalment fals que tot l’estadi proferira insults racistes.

Hi ha hagut molta confusió i desinformació en els últims dies. El Valencia CF vol fer una crida a la responsabilitat i al rigor. Aquest és un tema molt sensible i tot el món ha de ser factual i concret amb els fets. No podem acceptar que es ratlle al valencianisme com una afició racista. No és veritat. Demanem respecte.

No hi ha lloc per al racisme en el futbol ni en la societat.

El Valencia CF condemna enèrgicament el racisme.

JUNTS CONTRA EL RACISME.