La millor informació del ValènciaCF en valencià

Claver, el retorn esperat
,

Claver, el retorn esperat

COMPARTIR
Tot va començar amb set anys, quan es va apuntar a bàsquet en el col·legi Maristas Valencia. Es va apuntar a bàsquet perquè el seu millor amic també feia. Ell va començar a destacar pel fet que tènia alguna cosa que uns altres no, altura. Ell, ara aler de València Basket, destacava per la seua gran alçada en edats tan xicotetes, però, així i tot, no era l’estrela de l’equip. Ja en edat cadet i cuan destacava, de la mà de Manolo Real i després de negociar amb el seu pare, Javier Claver una sèrie d’avantatges per al col·legi Maristas, va arribar al València Basket. Va començar a despuntar en EBA i va arribar l’oportunitat de l’ACB. Víctor la va saber aprofitar fins a trucar a les portes de la NBA. Va estar 3 anys en la lliga americana i desprès va aterrar a Rússia de la mà del Khimki, encara que no poguera jugar Eurolliga. Després de no renovar amb els “grocs” es va anar a Lokomotiv Kuban i va aconseguir fer una gran temporada que li va obrir les portes del Barça, que tingué que pagar un pasturatge pels seus drets a Espanya al Valencia Basket. Al Barça ha estat 5 temporades. Finalment, arriba a València als seus 32 anys per a tancar el cicle intercontinental de bàsquet.

També cal destacar totes les seues gestes amb la selecció espanyola, sent així un dels jugadors més longeus amb el combinat espanyol. Tant Víctor com els altres internacionals estan citats per al 23 d’agost. Després de realitzar uns bons Jocs Olímpics, 8.5 punts, 5.5 rebots i 1 assistència en els 4 partits disputats a Tòquio arribarà a València per a preparar la temporada.

Claver tindrà un rol molt important en aquest equip. Ve fitxat com “3” però també pot jugar al “4”. Una altra de les virtuts del valencià és que pot defensar al millor jugador de l’altre equip, com va fer recentment amb Luka Doncic. La seua defensa és asfixiant dificultant així el joc del rival. En atac és un jugador notable. Si té un tir sol, el normal és que ho fique, però no és un jugador que et vaja a ficar 15 punts per partit. Que hi haurà partits en els quals ho faça i “chapeau”. Tant en atac com en defensa és un jugador que carrega molt bé el rebot. Una de les seues pegues, són les lesions. Ha patit diverses lesions de llarga duració i hi ha por per si pot recaure d’alguna d’elles.