+

Centenar de punts per a la tornada de Rafa Martínez

Per Cristian Año · 14 Novembre, 2018

Autor: Josep Prats

València Basket buscava la classificació per a la següent ronda de l’Eurocup davant un Turk Telekom Ankara, el qual volia mantindre’s viu en la lluita per entrar al Top16.

Sam de tres obria el marcador per a agafar el primer avantatge (3-0). Encara que, els primers minuts van ser molt igualats amb els otomans encertat des de la línia de tres i València Basket no vea clar ninguna jugada al atac. El conjunt turc seguia amb l’encert, i amb les errades dels valencians, es posaren +7 a poc de finalitzar el primer quart (14-21). Reaccionaven els taronja per a acabar el primer quart amb el resultat de 17-21.

Gabriel des del triple inaugurava el segon període per a posar el 17-24. Semblava que València Basket eixia més centrar en aquest segon quart, encara que Turk Telekom Ankara seguia errant pocs tirs, encara que poc tardarien els taronja en posar-se al cap davant en el marcador després d’un triple de San Eme, el qual posava el 31-28. En efecte, els homes de Ponsarnau aconseguien el +10 a tres minuts per al descans després d’una gran conexió entre Doornekamp i Tobey (42-32). Els otomans no es depenjaven del marcador gràcies a l’encert que tenien des del perímetre, per tant, el marcador al descans era de 50-42.

Van Rossom letal de tres, feia augmentar l’avantatge taronja fins al +11 (53-42). Turk Telekom Ankara aguantava l’eixida com a coets dels taronja amb un estratosfèric Sam que ho feia tot. En canvi, el conjunt entrenat per Goren retallava diferències aconseguint posar-se a sols sis punts abans d’acabar el tercer quart (64-58). Sonsirma anotava un tir lliure per a tancar aquest quart (72-64).

Al principi de l’últim quart, el visitants es posaven a cinc punts després d’un altre triple (72-67). A falta de cinc minuts per a la fi, València Basket aconseguia superar altra vegada la tanca dels deu punts després d’un triple de Matt Thomas i una cistella de Dubi (85-73). Jaume Ponsarnau donava minuts a Rafa Martínez, el qual debutava aquesta temporada després de la seua intervenció al genoll el passat mes de juny. També Ion Galarza tingué els seus per a gaudir de la Fonteta. Finalment, el marcador va ser de 101-83.