ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

Català parla sobre les opcions de tirar a Lim del club

Per Alex Alfaro · 24 Maig, 2024

María José Catalá ha tornat a pronunciar-se referent al Nou Mestalla en la trobada ‘Somos Más’ realitzat pel periòdic Las Provincias. “Soc valencianista de cor, però en este moment no em toca ser la populista de la banda, això seria el més fàcil. Jo he d’establir les bases perquè el club complisca amb la ciutat, però tinc la sensació que en tot l’hemicicle els únics que tenim l’interés que la ciutat complisca les seues expectatives som nosaltres”, va assegurar Catalá respecte al projecte inacabat de l’estadi.

No és competència municipal, però sí que és responsabilitat municipal articular totes les garanties perquè la ciutat veja complits els compromisos del club. Parle del Nou Mestalla i de Benicalap. Estic intentant arribar a un consens i he anomenat a tots els portaveus, però l’experiència no ha sigut enriquidora perquè he vist coses que pensava que no podria veure, com el Partit Socialista amb les fitxes… Hem de buscar un acord amb l’oposició i posar per davant a la ciutat abans que altres qüestions”, va matisar l’alcaldessa.

María José Catalá també es va referir a la possibilitat d’acollir el Mundial 2030 en el Nou Mestalla: “No depén de mi i no supeditaré les meues decisions al Mundial. No crec que el València vullga que jo faça concessions per a ser subseu. Si som subseu, estaré contenta però a mi no em porta eixa ambició. Em comporta els compromisos de la ciutat, el Nou Mestalla i que el club complisca amb la ciutat i amb la instal·lació de Benicalap i tots els compromisos que el club ha incomplit reiteradament amb la ciutat de València”

Respecte al ‘vell’ Mestalla i a la sentència judicial que té en ferma per a derrocar una de les seues graderies, Catalá va afirmar que “m’agrada molt el vell Mestalla. Però hi ha una graderia que cal derrocar en qualsevol moment i hi ha una sentència judicial ferma. És una realitat que ningú ha d’eludir i en qualsevol cas estem parlant d’una propietat privada, la propietat dels terrenys no és municipal. M’agrada la plaça de l’afició, el clima, m’encanta Mestalla, però és veritat que s’està derivant sobre els polítics de manera irresponsable, pense jo, decisions que competeixen a un àmbit privat”.

Finalment, també es va referir a Peter Lim i les múltiples manifestacions en contra seua. “Mai he parlat amb ell. Les institucions públiques podem exigir-li al propietari d’un club que complisca els seus compromisos i la legalitat. Podem protegir la identitat cultural del club però no podem traure a un senyor de la seua propietat per l’articule 33. L’alcaldessa pot fer unes coses sí i altres no. Jo he de complir la llei i no tinc intenció de prevaricar”, va resoldre.