ACTUALITAT  

Maria José Català, sobre el buidatge de Mestalla: “No puc ficar-me en la gestió esportiva i social perquè no és la meua competència”

Per Mauro Pérez · 13 Maig, 2024

El passat 2 de març, els carrers de València van ser testimoni d’una manifestació, amb aproximadament 20.000 persones expressant el seu descontentament cap a la gestió esportiva i social, particularment dirigida cap a la figura de Peter Lim, propietari del València CF, on Libertat VCF ha proposat la mateixa mesura per a manifestar-se el pròxim partit contra el Girona. Enmig d’este escenari, l’alcaldessa de la ciutat, Maria José Català es va pronunciar sobre el tema: “hi ha un descontentament per part de l’afició amb la gestió esportiva i amb la gestió de la societat”.

L’alcaldessa, en el seu paper de protectora de la ciutat, va destacar la necessitat d’un marc jurídic i urbanístic adequat per a garantir que el València CF complisca amb els seus compromisos cap a la comunitat. No obstant això, va deixar en clar que la gestió esportiva i societària no està dins de la seua competència, i el seu enfocament se centra en protegir els interessos de la ciutat.

Malgrat no intervindre directament en els aspectes esportius i societaris del club, l’alcaldessa va reconéixer el descontentament palpable entre l’afició, reflectit en la massiva manifestació. Este descontentament abasta no sols preocupacions esportives, sinó també socials, la qual cosa subratlla la complexitat de la situació.

La manifestació no sols evidencia el malestar generalitzat entre els ciutadans, sinó que també va ressaltar la importància del València CF en la identitat i la vida quotidiana de la ciutat. A més, l’alcaldessa va destacar la preocupació per qüestions urbanístiques, com el projecte de l’estadi Nou Mestalla.

En ser preguntada sobre que en eixes manifestacions es demanava ajuda als polítics, l’alcaldessa ha finalitzat de manera contundent: “Nosaltres podem fer el que legalment podem fer”.