ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

Català actualitza la situació del Nou Mestalla

Per Blanquinegres · 11 Abril, 2024

María José Catalá, alcaldessa de València, ha tornat a parlar sobre la situació del Nou Mestalla i la candidatura de València com a seu del Mundial 2030.

Les seues reflexions es produeixen un dia després que es filtrara que el València CF havia remés un escrit a la RFEF mostrant la seua voluntat de signar el document que demana la FIFA a les diferents candidatures a ser seu mundialística, encara que incloent una sèrie de condicions que eximisquen de responsabilitats i penalitzacions al club en cas d’incompliment. “La disposició del València és positiva, m’alegre d’això”, va valorar escaridament l’alcaldessa, que va recalcar que “no condicionaré les meues decisions al Mundial”.

“No opine sobre decisions que pren el València. La disposició és positiva i m’alegre d’això, però no opine de decisions perquè no m’incumbeix. Com a responsable de la ciutat, que s’acoste el Mundial em sembla bé; sempre he dit que no condicionaré les meues decisions amb el València al Mundial, perquè no seria l’oportú; però la predispsoición positiva del València em sembla bé, encara que no puc donar suport d’una cosa que li correspon al Vaencia, perquè el conveni amb la FIFA li correspon al València, jo puc opinar sobre el document que nosaltres presentem a la FIFA”, va remarcar Catalá després de la reunió de la Comissió de la Capitalitat Verda Europea 2024.

L’alcaldessa també va ser preguntat sobre si hi havia alguna novetat respecte als assumptes pendents a resoldre (llicències, auditoria externa del cost de l’estadi i conveni) per a la represa de les obres del Nou Mestalla. I no, no n’hi ha. “La Comissió d’Urbanisme va acordar no prendre decisions mentre que no es recaigueren els *procedicimientos legals que hi ha sobre l’ATE”, va postil·lar Catalá. Tant l’Ajuntament com el València estan a l’espera que el TSJCV anuncie la resolució referent a la demanda presentada pel València per la nul·litat de l’ATE. En este sentit, des del club blanc-i-negre s’espera que la resolució es faça pública en els pròxims dies.