ACTUALITAT  CRÒNIQUES  PRIMER EQUIP

Càstig sense pietat al Santiago Bernabéu (5-1)

Per Manel Rumbau · 11 Novembre, 2023

El València ha caigut golejat de forma clamorosa al Santiago Bernabéu de Madrid en el partit corresponent a la 13a jornada de LaLiga EA Sports. El conjunt dirigit per Baraja, tot i sumar una bona primera part, va acabar pagant i molt la falta d’efectivitat de cara a porta, ja que el conjunt blanc va deslligar tota la seua artilleria contra Mamardashvili en el segon acte.

Amb aquest clamorós resultat, l’equip valencianista cau a la 9ª posició en la classificació de LaLiga amb 18 punts de 39 possibles. Empatat a punts amb Las Palmas (8º) i Rayo Vallecano (10º).

PRIMERA PART

Començava el partit a Madrid amb un gol tempraner de Dani Carvajal que, pràcticament, no deixava temps per a res més a l’inici del partit. Una distracció de Canós, sumada a un bon colpeig per part del jugador local, feia la situació impossible per a Mamardashvili.

Tot i el dur pitxer d’aigua freda, el València es reposaria prompte al partit amb una ocasió clara d’Hugo Duro que detenia segur Lunin. Poc després d’açò, l’episodi tornaria a repetir-se amb els mateixos protagonistes d’una forma més clara, ja que ara el davanter valencianista fallaria un mà a mà clamorós amb el porter ucraïnes.

L’enfrontament es trobava en un punt de màxima igualtat, en el qual els dos equips comptarien amb situacions perilloses amb el pas dels minuts. Els de Baraja, per mitjà de transicions elaborades. Els d’Ancelotti, mitjançant contraatacs a les esquenes de la defensa valencianista. Amb açò pel mig, Hugo Duro tornaria a disposar per tercera vegada al partit d’una ocasió clara per a l’empat.

No obstant això, l’atacant de Getafe desaprofitaria de nou l’oportunitat i, en la jugada de després, Vinicius aconseguiria amb un remat amb el pit el segon per al conjunt blanc. El València, tot i estar ben plantat sobre el terreny de joc, estava pagant molt cara la falta d’efectivitat durant la primera part.

SEGONA PART

Es reprenia l’enfrontament al Santiago Bernabéu amb un València totalment desconectat i desentés del joc. Tant era així als primers compassos del segon acte que, per mitjà de Vinicius i Rodrygo, el Reial Madrid sentenciaria un partit molt desafortunat per al conjunt valencianista. Amb 4-0 en el lluminós, el cert és que els de Baraja tractarien de protegir el resultat per tal d’evitar més gols de l’equip madrileny

No obstant això, cap al final de l’encontre, els d’Ancelotti aconseguirien de la mà de Rodrygo fer-li la maneta al club de Mestalla, tot i que uns minuts després Hugo Duro descomptava en el marcador amb el conegut com a gol de l’honor. A diferència de la primera part, el València no havia comparegut en cap moment dels segons 45 minuts, fet que ha acabat per desencadenar en una vergonyosa golejada que no mereixia el valencianisme.

Fitxa tècnica

5. REIAL MADRID: Lunin, Nacho, Alaba, Carvajal, Mendy, Camavinga, Fede Valverde, Brahim, Toni Kroos, Rodrygo, Vinicius Jr. També jugaren Modric, Fran García, Lucas Vázquez, Nico Paz i Joselu.

1. VALÈNCIA CF: Giorgi Mamardashvili, Christian Mosquera, Paulista, Javi Guerra, Hugo Duro, Canós, Thierry R., Gayà, Pepelu, Fran Pérez, Diego López. També jugaren Foulquier, Yarek, Guillamón, Hugo González i Yaremchuk.

GOLS: 1-0 Dani Carvajal (3′), 2-0 Vinicius Jr (42′), 3-0 Vinicius Jr (49′), 4-0 Rodrygo (50′), 5-0 Rodrygo (84′), 5-1 Hugo Duro (88′).

ÀRBITRE: José María Sánchez Martínez (comité murcià).

Partit corresponent a la 13a jornada de LaLiga EA Sports 2023-24 disputat a l’Estadi Santiago Bernabéu, Madrid.