Carlos Soler llança al València

Per Jorge Olmos · 05 Març, 2022

El València es va imposar al Granada per 3-1 en un partit que va decidir el baló parat. Guedes i Maxi Gómez marcaren els dos primers gols després de dos faltes llançades per Carlos Soler; el Granada va retallar distàncies després d’un error de comunicació entre Jaume i la defensa, i finalment Carlos Soler va marcar el tercer des del punt de penal. Amb aquesta victòria, el València li dona continuïtat a la bona ratxa i retalla punts als llocs europeus.

El València tornava a Mestalla després de la classificació per a la final de Copa i ho feia amb ressaca. Bordalás, entre baixes i rotacions, va introduir 8 novetats a un 4-3-3 format per: Jaume; Foulquier, Cömert, Guillamón, Lato; Yunus, Racic, Soler; Guedes, Maxi Gómez i Marcos André. Enfront, un necessitat Granada que necessitava sumar per a escapar del descens.

Als compassos inicials, el València va gaudir de la primera ocasió de perill en una falta perillosa a la frontal sobre Guedes que Carlos Soler va llançar lleugerament per dalt del travesser. Per la seua banda, el Granada aplegava a línia de fons i Uzuni va tindre una bona opció, però el seu remat de tisora va eixir massa alt. Per si fora poc, Lato queia lesionat i entrava Jesús Vázquez al seu lloc.

La primera part, de més a menys

El primer tram de partit estigué caracteritzat per l’anada i tornada. Cap dels dos equips aconseguia dominar el joc i això es traduïa en aplegades als dos costats. Carlos Soler va tornar a provar sort des de la frontal i tot seguit Luis Milla va tindre la seua, però els dos remats eixiren desviats. Les defenses no mostraven cap tipus de seguretat i Marcos André, després d’una recuperació, tingué la seua, però el seu tir va eixir fregant el pal de la porteria de Maximiniano.

Però l’efervescència va durar molt poc i amb el pas dels minuts els de Bordalás van anar controlant més els contraatacs del Granada i traactant de dominar el joc, encara que sense claredat als metres finals ni qualitat al mig del camp. Amb aquest context, el partit es va tornar molt monòton, pla i sense idees. En definitiva, avorrit. Tan sols Guedes i Marcos André aportaven un poc de frescor als atacs del València, que quasi sempre acabaven amb una centrada sense destinatari de Foulquier.

Amb 0-0 es va aplegar al descans d’una primera part que va anar clarament de més a menys i en la qual, llevat del primer tram, no va passar absolutament res i que va posar en evidència, una vegada més, la falta de qualitat del fons d’armari del València, sobretot al mig del camp.

Carlos Soler té un guant

Però a l’inici de la segona part, les coses anaven a canviar des del baló parat. Carlos Soler va posar un centre magnífic al cap de Guedes i el portugués va avançar al València pel pal curt de Maximiniano. I no es va quedar ahí, ja que minuts després, el mateix Soler va tornar a servir un altre baló al cap, en aquest cas de Maxi Gómez, que va tornar a veure porta i va fer el 2-0 al minut 51. Dos grans assistències de Soler i dos grans remats de Guedes i Maxi donaven l’avantatge als valencians en un inici fulgurant.

El València manava al marcador, però prompte es va complicar la vida. En una jugada per banda esquerra, Carlos Neva va driblar amb molta facilitat a Cömert i la seua centrada se la va marcar en pròpia Jaume Domenech després d’una errada en el blocatge. El d’Almenara no transmet seguretat baix dels pals i aquesta tan sols va ser una mostra més.

No obstant això, els de Bordalás es van refer molt bé de l’accident i en a penes 2 minuts es van tornar a distanciar al marcador després que Maxi provocara un penal que transformaria Carlos Soler. El jove valencià va sumar dos assistències i un gol des del baló parat i ja suma 10 gols i 4 assistències aquesta campanya.

Amb el 3-1 el Granada va començar a deixar espais i tan sols les imprecisions a l’últim passe evitaren més ocasions de perill. Bordalás ho va detectar i va donar entrada a Bryan Gil i a Hugo Duro en lloc de Yunus i de Maxi, que es va retirar ovacionat després d’un bon partit. El València olorava la sang i volia més i Bryan Gil a punt va estar de fer el quart, però Germán en última instància va rebutjar a córner.

Als minuts finals, Bordalás va donar entrada a Mosquera i a Helder Costa en lloc de Marcos André i Carlos Soler, que es retiraren amb una gran ovació, sobretot per al valencià. I amb això el partit va morir, amb un resultat final de 3-1 per al València que retalla 3 punts al Villarreal i que li permet somiar amb la lluita per les places europees.