ACTUALITAT  

Carlos Marchena: “Va haver-hi algun moment que pensarem que l’equip podia baixar”

Per Manel Rumbau · 22 Novembre, 2023

Després de poc més de 5 mesos des que Carlos Marchena deixara el seu càrrec com a segon entrenador del València CF, el de Cabezas de San Juan ha concedit durant el dia de hui una entrevista als companys de SER Deportivos València, on ha parlat sobre l’actualitat del club de Mestalla i, per suposat, de la salvació de l’equip la temporada passada. 

Decisió de deixar el València

No trobe a faltar estar ací amb el Pipo perquè, sobretot, veig que les coses van bé. Si foren mal, potser sí que em sabria greu no estar a València per a ajudar. Li vaig dir al Pipo que anava, acabava l’any bé i me’n anava. En la mesura que siga possible mantenim el contacte perquè tot passa a un segon pla quan eres tècnic.

Pipo ho sabia des del primer moment i li ho vaig dir. Vaig entrar ací en un moment de dificultat, ho vaig deixar tot pel València com sempre i complim.

Actual situació de l’equip

Veig a l’equip i el seguisc molt més que altres temporades. Et sents orgullós d’eixos xavals als quals ajudarem i vam veure nàixer en Primera. M’agrada veure’ls en el València. Enguany veig al VCF molt millor. Perquè l’any passat no podíem equivocar-nos. Però enguany sí; tens oportunitats d’equivocar-te sense problemes.

Salvació de l’equip

Eixa és una satisfacció que m’emporte per a mi: encara que siga, haver aportat un 1% en la carrera d’eixe grup de xavals que són importants per al València ara.

Si et dic la veritat, sí que va haver-hi algun moment que pensarem que l’equip podia baixar. Tenia molt mala “pinta”, però tractarem de reaccionar sempre ràpid després dels colps.

La irrupció del Mestalla en un moment complicat

Pipo i jo som gent que tracta de ser justa sempre. Hi havia necessitat i vam veure un grup de xavals que donava nivell i rendiment. L’escut estava per damunt de tot. Per damunt de noms, rendiment i escut. Els xavals ens donaven el que demanàvem i necessitavem.

L’equip ha millorat molt. Coneixen al Pipo, ja són diversos mesos treballant la idea i la situació és una altra. Guanyar el primer partit els va donar una confiança molt gran. Cal ser valents. I va eixir bé amb les nostres idees.

La Quinta del Pipo

Hi ha un grup de joves molt interessant. Guerra té un desembolic espectacular, la verticalitat de Fran Pérez, Diego molta capacitat de fer perill i ocasions. Són molt bons. Em va quedar un poc la llàstima de no haver pogut posar a Mosquera; un cinc estreles. Entrena sempre excepcional, sense un mal gest. M’alegra que ja tinga oportunitats.