Opinió  Vicent Marco  

Carboni i Rus preparen el desembarc àrab

Per Blanquinegres · 06 Març, 2014

ELS FETS

Com vos va contar ahir blancinegres, hi ha un grup inversor àrab disposat a pagar els 310-315 milions d’euros que té Bankia hipotecats en el València. És a dir la majoria accionarial i tot el deute, sense rebaixes. Esta oferta és molt superior a les que havien arribat fins ara al club, que pagaven les accions però volien una “quita” del 25-30% sobre el deute del València amb el banc, ofertes de 250 milions d’euros aproximadament.

Si reialment esta oferta que té intenció de presentar un grup d’inversors àrabs (tot fa indicar que Amdeo Carboni està darrere de l’oferta i que també han contactat en Alfonso Rus per a que siga el president institucional), es plasma en una oferta vinculant, el procés podria acabar abans de temps, ja que si no cal fer rebaixes, no cal fer procés de venda. Ja fa dies vos diguerem que una oferta que no volguera rebaixes guanyaria pràcticament de manera immediata, és la millor per al banc, per tant per a la Generalitat, i només queda que la Fundació comprove que tenen diners com per a fer un bon projecte esportiu. De fet el que busca el president del club, Amadeo Salvo, és una oferta d’eixes característiques, que no es puga rebutjar, però igual fa massa tard.

LES CONSEQÜÈNCIES 

I pot ser Salvo ha fet tard perquè l’oferta no només estaria vinculada al club de futbol, el grup inversor té una estratègia global que implica fer inversions i negocis en València i Província, on tant Bankia com la Generalitat busquen diners. De fet els descomptes els podrien trobar a l’hora de fer actuacions urbanístiques en la ciutat, o d’adquirir altres actius de Bankia (Iberdrola, NH hoteles…) i per tant tenen el vistiplau de Bankia i la Generalitat. Amb estos dos actors d’acord, és molt complicat que no siga l’oferta guanyadora, i només l’aparició d’altre projecte similar tombaria les esperances del grup inversor àrab.

Ja fa temps que es coneix que Carboni està darrere d’una de les ofertes amb capital àrab, un exjugador ben vist pel govern valencià, i amb importants amics als Emirats. Si Carboni arriba al València, la seua intenció no és la de ser el President del club, sinó la de ser el Director Esportiu. Ell és un home de futbol, ni de números, ni de llotges, per a ocupar la posició de president ja estan altres com Alfonso Rus, que cada vegada està més a prop del seu somni de ser president del València. L’arribada de Rus obriria les portes al grup inversor i a la tranquil·litat institucional, la de Carboni en matèria esportiva suposaria quasi amb tota seguretat l’eixida de Rufete i d’Ayala, amb els quals no manté una bona relació, mentre que altres ex valencianistes com Juan Sánchez (amic personal de Amedeo) tindrien moltes paperetes per a tornar a treballar en el València.

 

OPINIÓ

 

Açò és avançar-nos molt als fets, primer han de presentar reialment en ferm l’oferta que diuen que van presentar, sense rebaixes en el deute. Després ha d’estar Carboni darrere de l’oferta (que estiga Rus és més intranscendent per al resultat final del procés, ja que seria una figura més protocol·lària que activa), i més tard l’italià hauria de prescindir de Rufete i Ayala. És molt aventurar-se, però si hui en dia (amb tota la informació que es filtra) jo he de jugar-me diners per un escenari, jo em jugava tot a este.