ACTUALITAT  

Càntics de “Vallecanos, yonkis i gitanos” al Bernabéu… de la pròpia afició del Rayo Vallecano

Per Alex Alfaro · 25 Maig, 2023

“Vallecanos, yonkis i gitanos”. Més d’una persona se sorprenia en el Santiago Bernabéu en escoltar aquest càntic durant el transcurs del partit entre Reial Madrid i Rayo Vallecano. Corria el minut 25 i el càntic s’escoltava des d’una zona inesperada per a alguns. La sorpresa es va produir perquè el càntic arribava des de la graderia visitant i no com un possible insult de l’afició del Reial Madrid cap a la del Rayo Vallecano.

La parròquia rayista sol entonar aquest càntic cada vegada que el seu equip juga fora de casa i ho ha fet també en moments d’alegria recents, com aquella històrica permanència en 2011, quan el Rayo es va salvar en l’última jugada amb un gol de Tamudo davant el Granada, o el dia de l’últim ascens en Montilivi fa dos anys.

Ho fan sempre des de la ironia, acostumats a escoltar-ho en el passat per part d’altres aficions i mai amb l’objectiu de polemitzar. A pesar que en altres estadis sí que se sol utilitzar en contra del Rayo, en aquesta ocasió no va anar així i no es va cantar des de cap sector dels aficionats del Reial Madrid.

Quan l’assumpte va començar a fer-se viral, van ser diversos els periodistes que porten seguint anys la informació del Rayo Vallecano els que van alertar sobre l’origen del càntic i de la mala interpretació que alguns intentaven donar-li.