Les nostres Xarxes Socials

     

Els temes més vistos
Baraja analitza la contundent victòria davant l'Atleti

Joan Marc García , 16/09/2023

Baraja analitza la contundent victòria davant l'Atleti

ACTUALITAT
Rubén Baraja:

Sergio Botella , 01/09/2023

Rubén Baraja: "Estic desitjant que el mercat acabe ja"

ACTUALITAT

ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

Brasil aprova un protocol antirracisme per als esdeveniments esportius

Per Marc Santiago · 07 Juny, 2023

El poder legislatiu de Brasil ha donat a conéixer l’aprovació de la denominada “Llei Vini Jr”, que consistirà en un protocol en el món dels esports on es podrà interrompre o inclús suspendre un partit en cas que hi haja insults racistes cap a qualsevol jugador que estiga en el camp.

Tot açò ha sigut com a resposta als esdeveniments ocorreguts el passat 21 de maig a Mestalla, on uns pocs aficionats valencianistes li van proferir insults xenòfobs al jove jugador brasiler del Reial Madrid. El partit va estar pausat durant uns minuts fins que la policia va intervindre i s’emportà als aficionats involucrats.

És un pas important, ja que el país no comptava amb un protocol per a situacions similars i Brasil és un dels països de Llatinoamèrica que pateixen més casos de racisme. Sense anar-se’n més lluny, l’anterior president brasiler, Bolsonaro, va dir en diverses ocasions expressions o comentaris racistes en mitjans de comunicació d’àmbit nacional, com per exemple comparar a les persones negres amb el bestiar.

El que està clar és que, si bé no ha sigut el primer, arran del cas Vinicius el món de l’esport s’ha conscienciat molt amb el tema del racisme i la xenofòbia i sembla que molts països on històricament hi ha hagut problemes en aquest sentit, estan posant-se les piles en aquesta matèria per a intentar erradicar un problema social molt greu.