Les nostres Xarxes Socials

     

Els temes més vistos
Hugo Guillamón:

Joan Marc García , 17/07/2024

Hugo Guillamón: "Juguem de memòria i continuem coneixent-nos"

ACTUALITAT

ACTUALITAT  

Bordalás: “Espanya tindrà un os molt dur de rosegar en Mamardashvili, ens ho posarà molt difícil”

Per Eva Tortajada · 28 Juny, 2024

Georgia serà el rival d’Espanya en els octaus de final de l’Eurocopa. L’equip, en gran part gràcies a Mamardashvili, ha sigut la gran revelació del torneig i ha aconseguit arribar a aquesta fase final en la seua primera Eurocopa. Arriben de guanyar-li a Portugal i tractaran de fer la vida impossible al conjunt espanyol el diumenge.

L’exentrenador valencianista, José Bordalás ha parlat en Marca sobre el georgià estrela: Giorgi Mamardashvili. “Des dels primers entrenaments li vaig veure que era fiable, ràpid, que havia de millorar moltes coses, però és normal, era molt jove. No dominava l’idioma a més, les dificultats lògiques d’un xic que arriba a un país per primera vegada. Detectàrem ràpidament que era molt talentós i que tenia molt de potencial“, així parlava el tècnic sobre l’arribada del georgià al club de Mestalla.

L’ara entrenador del Getafe, ha expressat la seua convicció que Mamardashvili havia de ser titular al València des del principi: “Vaig decidir posar-ho des de la primera jornada de lliga, ho vaig veure claríssim, encara que comptàvem amb dos porters amb molta experiència en la lliga espanyola i molts creien que era una aposta molt arriscada, per a mi no. Al principi a l’entorn del club hi havia dubtes, però aconseguim que el xic anés agafant confiança”.

Bordalás no ha dubtat en cap moment en exaltar les qualitats de Mamardashvili que van fer que confiara tant en un porter tan jove: “Té fiabilitat, és un porter que et dona punts i això és el que se li demana a un porter principalment. És capaç de neutralitzar les ocasions del rival i de fer-te guanyar un partit, aquesta és la diferència, us sembla poca diferència? És un porter que dona molta seguretat a la resta de companys, a l’equip“.

Estic orgullós d’ell i de tots els xics pels quals he apostat durant tota la meua carrera” ha declarat l’alacantí. “M’agrada donar oportunitats als jugadors joves que s’ho mereixen i al final és un honor veure com els clubs s’aprofiten del seu talent tant en el terreny de joc com, en el cas de Mamardashvili, a nivell financeer. Em fa sentir bé veure com creix un jugador que, com ell va començar amb mi gairebé des de zero i ara està en l’elit i en equips grans“.

Sobre el partit al quual ha d’enfrontar-se la Selecció Espanyola aquest cap de setmana, Bordalàs ha destacat la dificultat que suposarà Mamardashvili per a fer gol: “Espanya tindrà un os molt dur de rosegar el diumenge en la porteria contrària. Però els jugadors i tècnics d’Espanya ja ho coneixen perquè està en la nostra lliga. Ens ho posarà molt difícil, estic segur“.

El que fou entrenador del València ha conclòs les seues declaracions mostrant la seua convicció que el georgià serà una gran referència per a porters en el futur: “En la dècada vinent marcarà el pas dels porters. És un xic molt receptiu, ha intentat sempre millorar, escolta als tècnics, a mi, a Ochotorena, a tots els que després han continuat apostant per ell. Ha anat creixent molt des de la primera jornada que va participar amb mi fins hui”.