ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

Blanquinegres et desitja un feliç 9 d’Octubre

Per Blanquinegres · 09 Octubre, 2023

Tot l’equip que conforma Blanquinegres, et desitja un feliç 9 d’Octubre i dia de la Comunitat Valenciana. És el dia de la nostra terra, els nostres orígens, el nostre sentiment, la nostra llengua, cultura i tradició, a més de l’esport que ens uneix.

Actes hui a València

València celebra la festivitat autonòmica del 9 d’Octubre aquest dilluns amb una gran oferta d’actes, entre els quals s’inclouen esdeveniments pirotècnics, manifestacions, la Processó Cívica o l’entrada de moros i cristians al centre de la ciutat.

La festa del 9 d’Octubre s’iniciarà a les 11.30 hores amb la recepció de la corporació, autoritats i persones convidades al festeig, que abrigallaran l’eixida de la Real Senyera als carrers. A les 12.00 hores, la insigne ensenya baixarà de l’edifici consistorial pel balcó per a presidir la processó cívica.

Mascletà del 9 d’Octubre a València

La Real Senyera tornarà a l’Ajuntament, on Pirotècnia Martí dispararà una ‘mascletà’ que posarà «punt final» a aquest acte. A la vesprada, a les 17.00 hores començarà la XIX Entrada de moros i cristians Ciutat de València. La desfilada recorrerà els carrers de la Pau, Poeta Querol i Barques, fins a arribar a la plaça de l’Ajuntament i al carrer Marqués de Sotelo. Prèviament, a les 16.30 hores, es farà la baixada de glòria, amb la participació d’un representant de cadascuna de les esquadres, que desfilaran en sentit invers al recorregut.