ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

Baraja vol jugar amb un 4-4-2 o 4-2-3-1

Per Sergio Botella · 18 Febrer, 2023

Rubén Baraja entrenarà el seu primer partit com a entrenador del València dilluns que ve davant el Getafe. Amb solament un parell d’entrenaments, el tècnic ja ha traslladat a la plantilla la seua idea clara de joc: jugar amb un 4-4-2 i 4-2-3-1.

La idea del ‘Pipo’ és la de tindre un equip versàtil que controle els dos esquemes per igual. Això li donaria una variant tàctica segons les necessitats de cada partit. També, amb esta versatilitat es busca que l’equip siga capaç llegir el moment de joc necessari a cada moment.

Baraja treballa amb ixos dos sistemes com a base i els dos tenen les mateixes claus: una línia de quatre arrere i un doble pivote en el mig del camp. El divendres va provar amb Thierry, Diakhaby, Cömert i Gayà arrere. Igualment, Baraja creu que el joc importa més que qualsevol sistema i estaria disposat a canviar-lo per a traure el màxim als seus jugadors.

El que busca el nou entrenador del València és l’equilibri, una cosa que li ha faltat al València durant tota la temporada. La seua idea és la de tindre un equip molt més vertical que siga capaç de jugar al contraatac o eixir en llarg, és a dir, el contrari al que proposava Gattuso. Amb això, es buscarà tindre un equip molt més complet que siga capaç de dominar totes les fases del joc.