ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

Baraja valora la derrota contra el Betis, l’estat de l’equip i Mestalla

Per Javi Richart · 20 Abril, 2024

El València ha caigut derrota en el partit transcendental per la 7a plaça que dona accés a la Conference League. Els blanquinegres han perdut per 1 a 2 contra el Real Betis amb dos gols de fortuna d’Ayoze Pérez. Pepelu ha fet el tant local de penal, però no ha sigut suficient. Rubén Baraja, entrenador del València CF, ha valorat així el partit en roda de premsa:

Valoració: “La sensació és que queden 6 jornades i hem de seguir treballant, pensant en les possibilitats que puguem tindre de sumar punts. Al partit de hui no hem sigut nosaltres, no hem estat còmodes, no hem tingut continuïtat, hem perdut el baló. Ho hem intentat fins al final, però no ha pogut ser. Crec que hem fet un gran esforç a la segona part i ens ha de servir per a aprendre. La sensació és que si no estàs al teu nivell contra un equip d’aquesta categoria et poden guanyar”.

Aprendre: “Hem d’aprendre a tractar de jugar este tipus de partits on juguem contra grans equips i no pots cometre errors, perquè la primera acció és un ‘resbaló’. Després ens hem posat 1-1 i ens ha faltat tenir l’encert de posar-te per davant. I si no era el cas, tractar de conservar l’empat. Però, són anàlisis sobre la marxa que és molt fàcil de fer. La sensació que tinc és que per aprendre a competir hem de ser nosaltres els 98 minuts”.

Canvis: “Els canvis crec que ens han donat un plus de ser més profunds i arribar a l’àrea. Ens ha faltat l’encert del 2 a 1. Però, el futbol és així, i quan millor estàvem han fet l’1 a 2. Ha sigut una maçada perquè sobretot amb Alberto Marí hem pogut empatar de centrada en dues accions. Cal assumir que els dies com hui no passen molt sovint”.

Vestuari: “El vestuari està bé. Un equip com el Betis et pot guanyar si no estàs al teu nivell. No és una oportunitat perduda perquè queden 6 partits”.

Mestalla:” Mestalla ha estat impressionant, tan sols al ‘recibiment’ i els moments de dificultat ja ha sigut espectacular. Amb l’1 a 1 ens han espentat, però després ens han fet l’1 a 2.

Costa remuntar: “No hem remuntat en la primera part i ens ha faltat tancar el 2 a 1 tot i que l’empat era positiu. La dada és fantàstica perquè l’última volta que hem perdut a casa va ser en setembre. Alguna volta pot passar l’accident i que no estigues en el millor dia. No s’ha de dramatitzar. Queden 6 partits i anem a tractar de lluitar per cada punt”.

Mala primera part: “No hem tingut la continuïtat d’altres dies, no hem trobat línies de passe interiors. No hem transitat després de robar. Però, no considere que ha sigut mala, hem fet pitjors, però ha sigut dur el càstig”.

Alçar-se: “No tinc sensació de frustració. L’equip ha treballat, les coses no han eixit i aquests jugadors eren els mateixos que tot el món deia que podien clavar-nos en una posició millor”.

Jugadors: “S’han de fer reflexions i analitzar el que ha passat. Aquests jugadors ens han portat fins ací amb eixa energia i sensació de saber on estan jugant, defensant els colors d’aquest equip. Que hàgem tingut un mal resultat no li agrada a ningú, però l’esforç està, i les coses no han eixit. A la següent donar-los suport, perquè han sigut els que ens han portat la il·lusió a Mestalla”.