ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

Baraja parla sobre el futur

Per Blanquinegres · 09 Abril, 2024

El València és el cinqué equip de les grans lligues d’Europa que més jugadors sub-21 utilitza. I no per capritx, en part sí que derivat per la falta d’eines que l’ofereix la propietat, però que han demostrat de la mà de Rubén Baraja que poden barallar per entrar en competició europea malgrat la joventut.

En una xarrada precisament del Pipo amb Fran Pérez per a la revista Panenka parlen sobre això. “És curiós, perquè em recorda un poc al seu pare”, comenta Baraja sobre Fran Pérez. “Forma part d’un grup de jugadors que tenen el nivell per a jugar al València CF, però l’aposta passa per reforçar-los i donar-los confiança“, afig el tècnic. A més del ’23’, el Pipo comentava que “Javi Guerra o Diego López, que l’any passat van complir amb el primer equip, hui han de portar el pes de la samarreta. És un salt molt gran, i l’estan donant”.

Sens dubte la mà de Baraja ha portat al València a passar d’una baralla agònica i quasi letal pel descens a, sense pressió, més enllà de la que marca un escut centenari i l’afició més exigent i agraïda d’Espanya, pugnar per tornar a Europa, una lluita en la qual hauria d’estar el València cada any. Però el Pipo, humil, es lleva mèrit per a enaltir als seus ‘nanos’.

L’entrenador et pot donar unes pautes tàctiques, però eres tu qui has de traure a relluir el teu joc. Tots els xavals que estan eixint dels diferents equips, la qual cosa els porta a jugar és el talent que porten dins. I això no ho haurien de perdre. És també la meua essència”, reconeix en la revista Panenka.

“Hem d’ajudar a millorar als jugadors i també sumar punts”, explica, encara que, al seu torn, admet: “El que més m’il·lusiona és aconseguir una bona base per al futur del València CF”. Un futur que està, al costat de la resta de xavals que poblen la plantilla blanc-i-negra, en mans de Fran Pérez.