ACTUALITAT  DECLARACIONS  PRIMER EQUIP  

Baraja parla de les rotacions, el rival i la porteria abans de la Copa del Rei

Per Javi Richart · 04 Desembre, 2023

L’entrenador del València CF, Rubén Baraja, ha parlat en la roda de premsa prèvia a la segona eliminatòria de Copa del Rei contra l’Arosa de les rotacions de l’equip, la situació dels lesionats i la porteria, entre altres temes. L’asturià no vol perdre la concentració i donarà oportunitats als jugadors menys habituals: 

Obligació: “És una oportunitat, una possibilitat perquè eixos jugadors agafen minuts. Per a nosaltres és una obligació passar aquest partit, i el que hem de fer des de la responsabilitat és donar importància al partit, i la Copa és una bona motivació. Som un club que li té molt de respecte a aquesta competició. Ens interessa per història, afició i perquè els jugadors que necessitem que tinguen ritme de competició”.

Girona: “Estem ja pensant en la Copa del Rei. Hem analitzat les coses de Girona, i hi ha més coses positives que negatives. A partir d’ahí, aprendre a seguir, no podem estar frustrant-se tot el temps per una situació que va passar a l’últim partit”. 

Alberto Marí: “Va a vindre citat. És una de les bones notícies d’aquesta convocatòria, perquè porta moltíssim de temps treballant i esperant aquest moment. Va fer una molt bona pretemporada i aquesta lesió li ha tallat el ritme. Esperem que el partit li servisca per tindre minuts i tornar a competir i tornar a sentir-se important”. 

Rivero i la porteria: “Queda molta temporada. És una cosa que no se pot saber. L’altre dia vam apostar per Jaume, i demà decidirem què farem. Cristian (Rivero) és un magnífic professional. Està ací per mèrits propis i treballa molt dur en el dia a dia. La seua posició en la plantilla és complicada perquè no participa i necessita jugar i agafar confiança. A mi em dol que no tinga la possibilitat. Però, estem molt contents i la temporada et dona molta informació”. 

Scouting i Arosa: “L’scouting és veure els últims partits i com ve jugant. Trobar les 4 o 5 característiques estables que repeteixen en cada partit. És un equip que molt constant en el que fa i està fet per al contraatac. Hem d’estar molt pendents a les situacions en les quals nosaltres perdem la pilota i estar ben parats perquè ells transiten ràpid. A més, respectar al rival, perquè amb el Granada van tindre un partit complex, i fins al final no es va resoldre. Ens van a complicar segur perquè per a ells és la il·lusió de la temporada”.

Terreny de joc: “Ells posen a la disposició el terreny de joc que tenen. Pot ser que hi haja pluja i el camp estiga malament i hem d’adaptar-nos. No hi ha cap excusa en eixe sentit. Adaptar-nos per poder competir bé”.

Alineació indeguda: “Hem d’estar tots pendents. Tots els detalls, tot el món ha d’estar molt concentrat perquè els moviments i els canvis que faces sempre estiguen coordinats. Anem a estar al límit i a tractar de donar minuts a jugadors que pensem que ens poden donar coses i que han de continuar creixent, i aquesta és la seua oportunitat”.

Jesús Vázquez: “Hem apostat molt fort aquesta temporada per ell. En el lateral esquerre està Gayà i Jesús és una bona competència per a ell per característiques, per edat i per tot. Ara tenim cert interés per veure’l tornar a competir i que tornar a agafar ritme, perquè és un xic en el qual confiem molt”.

Canós: “Ell està amb moltes ganes d’aportar i està jugant. Tal volta, com tots els jugadors, sempre volem jugar tots els minuts. Però, està aportant coses i està en el procés en el qual el seu rendiment va a créixer, perquè físicament va a estar millor, i demà va a tenir una oportunitat de tindre minuts”.