ACTUALITAT  DECLARACIONS  PRIMER EQUIP  

Baraja parla de Gayà, Guillamón, els desitjos de 2024 i el Rayo Vallecano

Per Javi Richart · 18 Desembre, 2023

Rubén Baraja ha fet aquest dilluns 18 de desembre l’última roda de premsa a Paterna, abans d’enfrontar-se al Rayo Vallecano en el partit que obrirà la Jornada 18 de LaLiga EA Sports. L’entrenador asturià ha parlat sobre si Gayà arribarà a l’encontre, l’estat de forma de Guillamón, la valoració d’aquest 2023 i el seu pròxim rival.

Gayà: “Anem a esperar a l’entrenament de hui. Té millor sensació, però no du els entrenaments que ens donen la possibilitat d’estar convençuts. A més, he de parlar amb ell per veure com se sent, quina sensació té, i aquesta vesprada decidirem”.

Rayo Vallecano: “Anem a enfrontar-se a un rival que tots el coneixeu, i més a Vallecas. Un equip molt intens, amb una gran agressivitat. Hem de fer un partit on sapiguem interpretar bé el que demana el partit. Estar bé a les segones accions, perquè és un equip que et du a això, i després aprofitar els moments del partit”.

Guillamón i Yaremchuk: No era un partit fàcil per a ells, perquè quan vens de tindre continuïtat el rendiment sol ser millor. Però, van estar a un bon nivell, i Guillamón amb el gol va pujar la nota. Ens va donar posició, va distribuir amb criteri i ens va sostindre amb l’equilibri que necessitava el partit. Roman també, fins que es va esgotar pel cansament i la intensitat va estar bé. Tot són senyals positives de que tinc la possibilitat d’escollir entre diferents opcions. Això puja el rendiment de la plantilla. Són dos bons exemples de jugadors que no estan participant i, si donen un bon nivell, tenen la possibilitat de jugar i participar.

Balanç 2023: “El balanç pot tindre moltes anàlisis. La realitat és que hem viscut una situació complicada des que vaig arribar al càrrec. Estem posant tota la nostra energia i coneixement perquè aquesta situació millore. Que el 2024 siga millor que el 2023, i que estiguem construint les bases per fer un equip millor en aquest any que va a entrar. Li done molt de valor a la comunió que ha existit entre l’equip i l’afició, perquè per a nosaltres ha sigut fonamental com ens han espentat i ajudat. L’altre dia, Mestalla va ser al·lucinant”.

Paulista: “Pot ser un dels que puga ser titular demà. Qualsevol dels jugadors en eixa posició pot ser titular. Qualsevol dels 4, inclús Cenk”.

Desitjos per a 2024: “Molta salut per a mi, la meua família i els meus éssers volguts. I millorar el 2023. Hem de ser ambiciosos i creure que a través del treball i les experiències que anem vivint cada partit l’equip millore, i puguem acabar la temporada en una bona posició i pensant en un futur millor”.

Yarek: “Està en eixe procés on està adquirint coneixement i mecanismes, i ell ha de treball per jugar en qualsevol de les dues posicions, lateral o central. Ho pot fer bé, inclús podria jugar bé de migcentre perquè sap posicionar-se bé i jugar la pilota. És una peça valuosa perquè et dona alternatives, té joventut i ha d’aprendre i aprofitar els minuts que tinga”.

Pepelu: “El seu rendiment parla per si mateix, és un jugador molt estable i continu. Sempre té una nota alta, i de vegades inclús la supera. Quan tens un rendiment estable, per a l’equip és molt positiu. És un jugador que ens dona equilibri, sap llegir el joc, té un gran ritme al partit, i sap jugar pel que necessita l’equip. Ell sol amb el seu treball i creixement s’ha convertit en una peça molt important per al València”.