ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

Baraja millora xifres de Marcelino

Per Blanquinegres · 17 Abril, 2024

La victòria del València contra l’Osasuna (0-1) en El Sadar del passat dilluns ha posat al València en una situació envejable de cara a la volta a competició europea, cinc temporades després. L’equip che té 47 punts, ocupant la setena plaça, una posició que donarà dret a jugar la Conference League, una vegada que l’Athletic va guanyar la Copa i aconseguirà la seua classificació europea via Lliga. L’Europa League tampoc és impossible perquè només està a tres punts de la Reial Societat (50), ara el sisé classificat.

Després de diversos anys en què la política de Meriton ha empetitit a l’equip, el València està en disposició de tornar a Europa. De fet, és la millor posició que té el València, en la jornada 30, des de l’última temporada completa de Marcelino. Va ser en la temporada 2018-19, quan a hores d’ara el València ocupava la cinquena posició, amb 46 punts, un punt menys que l’actual. Eixe any va ser l’últim que es va classificar per a la Champions. En la 2017-18, era quart, amb 62 punts.

Des de llavors, el València de la temporada 2019-20, la que es va parar per la pandèmia i es va reprendre mesos després, tenia un punt menys (46), encara amb Celades, i era huité classificat. A més, a partir d’eixe moment, amb Voro, l’equip acabe afonant-se. En la temporada 2020-21, amb Javi Gracia, l’equip era el 13é, amb 34 anys. El curs també el va acabar Voro. En el curs 2021-22, el València de Bordalás era nové, amb 41 punts. I la temporada passada va ser la situació més dramàtica. En la jornada 30, ja amb Baraja, estava en llocs de descens (18é), amb 30 punts.