ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

Baraja arriba a 50 partits i estos són les seues dades

Per Blanquinegres · 02 Abril, 2024

L’entrenador del València, Rubén Baraja, va complir dissabte passat davant el Mallorca el seu partit número 50 com a tècnic del club de Mestalla, del qual ja és llegenda com a jugador en ser peça fonamental en els èxits de l’entitat a inicis dels 2000.

Baraja va arribar al València després de la jornada 21 de la passada temporada, en la qual l’equip en el qual havia disputat 362 partits com a futbolista estava en dihuitena posició amb tot just 20 punts, i després d’una segona volta en la qual va aconseguir que el conjunt valencià es fera fort a Mestalla, es va salvar en l’última jornada del campionat de lliga.

Després de guanyar-se la renovació amb la permanència, el val·lisoletà va començar el present curs amb l’objectiu -des del propi club– de la salvació i després d’uns bons primers mesos, en els quals va traure victòries de prestigi davant el Sevilla en el Sánchez Pizjuán o davant l’Atlètic de Madrid a Mestalla, ara ja en huitena posició amb 41 punts i amb l’oportunitat de barallar per la setena plaça, que podria donar accés a competicions europees.

Ara mateix, l’entrenador val·lisoletà és el quart tècnic amb pitjor percentatge de victòries dels entrenadors que han dirigit almenys 50 partits amb el club. No obstant això, Baraja ha aconseguit dotar d’identitat al València, que basa el seu joc en la solidesa defensiva, malgrat la deriva social i econòmica del club de Mestalla i de la fugida de grans jugadors que ha viscut l’entitat en els últims anys.

De fet, malgrat eixes males xifres quant a percentatge de victòries, Baraja és el dotzé dels 28 entrenadors que han dirigit al València en almenys 50 partits amb una menor mitjana de gols rebuts per partit (1,12), una xifra que millora ostensiblement els 1,26 gols per partit que li van encaixar de mitjana tal València en tota la seua història.

A pesar que no havia comptat amb experiència prèvia en Primera Divisió abans d’arribar a Mestalla, Baraja ha aconseguit fer-se un espai al València com a entrenador i té per davant any i mig de contracte en el qual busca fer progressar un projecte que ha consolidat en aquest últim any malgrat la incertesa inicial i en el qual ha reenganxat al valencianisme.