ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

Baraja aposta pels jugadors de la cantera per a salvar l’equip

Per Marc Santiago · 08 Maig, 2023

Des de l’arribada de Rubén Baraja com a entrenador del València CF el passat mes de febrer, moltes coses han canviat pel que fa a la manera de gestionar la plantilla. Amb Gattuso, jugadors com CömertGuillamón o Castillejo tenien un rol més important dins l’equip, ja fora per l’estil de joc que demanava l’italià o per l’estat de forma d’aquests, els quals amb Baraja han passat a un segon pla.

Però a banda de tot això, està clar que Rubén Baraja ha decidit apostar per altres tipus de jugadors que, al seu criteri, són els més indicats per a certes posicions del camp. El Pipo ha trobat en jugadors com Diakhaby, Nico, Almeida o Lino en peces clau de quasi tots els seus onzes. Però el gran descobriment de Baraja ha sigut el dels “xiquets” de la cantera.

La irrupció de Javi Guerra ha fet que el València trobe el famós migcampista que necessitava, un jugador polivalent, amb físic i amb capacitat per a sostindre el centre del camp. El de Gilet va jugar el partit contra el Villarreal complet, cosa que demostra la confiança que té Baraja amb ell al ser aquest un partit bastant important contra un rival d’altura. A més, tenim el cas de Diego López, qui també s’ha convertit en un jugador prou destacat últimament, sumant minuts de qualitat i deixant molt bones sensacions entre el cos tècnic i els aficionats.

Aquests dos eren alguns dels jugadors que tot el món sabia que estaven, però que ni Gattuso ni Voro es van atrevir a donar-los minuts, acabant el primer dimitint per la nul·la arribada de reforços.

El que està clar és que Baraja confia en aquests jugadors i que no li tremola la mà en canviar a jugadors establits i amb més experiència pels joves que juguen amb moltes ganes. Igual aquestes ganes es contagien als seus companys i motiven a l’equip per a lluitar amb més intensitat cada partit que queda, on el club es juga la vida i el seu futur, tant esportiu com econòmic.