ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

Baraja anuncia novetats importants en la convocatòria

Per Alex Alfaro · 11 Maig, 2024

L’entrenador del València CF, Rubén Baraja, ha comparegut davant els mitjans de comunicació en roda de premsa prèvia al València CF – Rayo Vallecano corresponent Jornada 35 de LaLiga EA Sports 2023-24. El tècnic valencianista ha destacat la necessitat de reaccionar després de les últimes derrotes i la importància de Mestalla per a poder aconseguir-ho.

Altes i baixes

Gayà ve convocat per al partit de demà. Ha tingut bones sensacions i hem decidit incloure-ho en la llista. Fran i Jesús no estan. Tampoc Diakhaby.

Tornar-se a alçar

És un escenari que no havíem viscut en tota la temporada és estar en aquesta dinàmica i quan tens aquest tipus de situacions has de tractar de reaccionar, i és el que intentarem fer en el partit de demà contra el Rayo. Crec que el millor lloc en el qual podem fer-ho a la nostra casa, amb la nostra gent, amb el nostre públic. Després d’aquestes situacions cal canviar la dinàmica, tractar d’alçar-te i competir. Segur que el partit de demà serà difícil i complicat, però això és el que tenim al cap. Aquest equip ha demostrat durant la temporada que s’ha alçat de qualsevol circumstància, de qualsevol dificultat, i així afrontem el partit de demà.

Lateral esquerre

No solc donar informació respecte al que farem abans del partit. José està bé, se sent bé i jo vull que vinga i que forme part de l’equip, ja que és el nostre capità. Podrà tindre minuts o no. Ja ho veurem.

Centrats en el Rayo

Nosaltres el que pensem és a tractar de fer un partit bo. Quantes més coses bé fem, més a prop estarem d’aconseguir els tres punts. Ens centrem en el partit de demà. Parlar d’hipòtesi, de situacions, que passaria si guanyem ací o allí… Queden 12 punts en joc i la nostra intenció és tractar de sumar els màxims punts possibles. Després, la classificació dirà on estem. Però, tot passa per centrar-nos en el partit de demà, que és el més important i ens ha de fer canviar la dinàmica en la qual estem.

Insistir

Considerem que és una cosa que pot passar en una temporada. En el partit del Betis passen coses que no venien passant. A un li rebota, li cau al millor i et fan el 1-0. El segon gol és un tret d’un rebutge quan millor estàvem per al 2-1 i és difícil alçar-se. El partit de Barcelona ja l’hem analitzat. I l’altre dia va ser un partit molt igualat davant l’Alabés en el qual tu no tens encert quan tens la possibilitat i ells, no obstant això, fan eixa acció en el córner que els dona els tres punts. Hi ha hagut molts partits durant la temporada que en eixa igualtat, en eixe jugar al límit que hem de fer nosaltres, ha caigut del nostre costat i ara no estan caient. Això no significa que cal canviar el que has fet perquè és el que t’ha fet arribar fins ací. Aquest equip sempre ha tractat de competir al màxim de les seues possibilitats amb les eines que tenim i pense que demà podem tornar a fer-ho, i que això ens acoste a guanyar.

Sancions per racisme

Nosaltres complim la sanció que ens van obligar a complir i ens va afectar, ens va influir en la part final de la temporada en la qual ens jugàvem moltíssim. I ara estan ocorrent coses semblants en les quals el criteri és diferent. Crec que no cal dir molt més. El club ha fet una valoració d’aquesta situació i crec que és evident que hi ha diferent criteri amb la mateixa situació.

Peter Federico

La seua evolució és la pròpia d’un jugador que ve d’una situació difícil en la primera part de la temporada. Arribes a un equip en el qual hi ha un munt de mecanismes, moviments i coses importants per a poder entendre i aprendre. És un xic que té una gran voluntat per a voler millorar i la seua millora és pròpia del procés, de conéixer el que nosaltres volem i de la seua actitud. És un xic que dona coses, que treballa molt, que juga intens i, potser, els està faltant un poc de sort en el tret, que és una de les seues principals virtuts. De moment, no ha tingut encert. Però, és un jugador que ens ha aportat coses. Quan acabe la temporada es faran totes les valoracions oportunes sobre les situacions de qualsevol situació.

No encaixar

Hem de tractar de mantindre els nostres principis fonamentals. Un d’ells és no encaixar. Els últims tres partits hem encaixat i no hem sumat. Sempre que a l’equip no li fan gol tens la possibilitat de poder sumar. És una obvietat, però per a nosaltres ha sigut sinònim de punts aquesta temporada. Hem de recuperar això i fer-ho davant un bon equip, amb molts arguments, amb jugadors determinants, amb velocitat, amb bona contra… Demà hem de fer un partit en el qual nosaltres ens concentrem a fer les coses de la millor manera i tractar d’alçar-nos d’aquest moment de dificultat al qual ens ha portat la competició. El millor lloc per a poder fer-ho és Mestalla, amb la nostra gent i pensant a guanyar o a fer les coses bé per a poder guanyar.