ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

Baraja analitza l’empat “de valor” contra el Barça

Per Javi Richart · 16 Desembre, 2023

El València ha aconseguit un meritós empat a Mestalla després de la visita del Barça al seu estadi. Els de Rubén Baraja han fet un bon partit davant els de Xavi, que han tingut ocasions, però s’han topat amb un magnífic Mamardashvili. Així, els blanquinegres han aconseguit un punt important abans de visitar al Rayo Vallecano en l’última jornada del 2023. Així ha analitzat el partit l’entrenador asturià.

El punt: “És un punt perquè hem treballat, hem dut el partit al que buscàvem. Els jugadors han cregut. Els primers 20 minuts hem estat a un bon nivell, inclús per anar guanyant. Però, la intensitat que exigeix el Barça et fa que el partit es puga fer un poc llarg. La resposta dels xics ha sigut fantàstica i té molt de valor”.

El Barça: “El Barça ha fet un bon partit i ha tingut ocasions. Però, l’actuació de Giorgi (Mamardashvili) ha sigut sobèrbia. El millor que ens ha passat és que hem empatat molt ràpid després del 0 a 1, i això ens ha donat oxigen”.

Les conclusions positives: “Hi ha moltes coses positives. Com hem espentat. La gent amb un ambientàs. Les dades físiques són brutals en quant a metres a l’sprint. Jugadors que no venien participant han tingut un bon rendiment com Guillamón, Jesús Vázquez o Yaremchuk. Els canvis han entrat bé, que és el que demana el partit”.

Afició: “M’ha agradat la comunió que he sentit entre la gent i l’equip. L’equip dona tot el que té, i els aficionats s’en van agraïts”.

Guillamón: “No tan sols pel gol que ha sigut important amb una gran execució. Ha completat un gran partit en quant a posicionament. No ha tingut pèrdues, ha estat bastant bé en treball defensiu i segones accions. El golàs ha sigut la guinda”.

Solidesa com a local, traslladar-la fora de casa: “Hem de tractar de continuar treballant. La importància de cada detall, perquè cada acció pot definir el partit. L’encontre de dimarts serà del mateix nivell, perquè el Rayo Vallecano és molt fort a casa. Serà un escenari diferent i treballarem per continuar amb el que hem vist hui i portar-ho fora de casa. Això ens aproparà a l’objectiu”.

Diakhaby: “Quan eixes d’una lesió com ell és difícil. Ha sigut pacient i ha fet un bon partit hui. Partit difícil davant grans davanters. Ha sigut un partit bastant complet per la seua part. Ens ha sostés tant ell com Mosquera i els laterals que és el que ens dona solvència”.

2023: “Em quedaria amb tots els moments previs als partits. Quan arribes al camp, l’arribada de l’equip. Perquè la nostra afició sap i sent que l’equip els necessita i les podem tindre. Ells ho entenen i ens empenten. És el que se me queda a la retina perquè després podem estar millor o pitjor”.