ACTUALITAT  

Baraja analitza el partit contra Les Palmes i insiteix en no parlar d’Europa

Per Eva Tortajada · 09 Febrer, 2024

Rubén Baraja ha comparegut davant la premsa de cara al partit del dissabte contra Les Palmes. L’entrenador ha reiterat el seu focus en el treball que ha de fer l’equip setmana a setmana, que per a ell és allò més important del seu treball.

És cert que no es va considerar que vingués cap central per a suplir la baixa de Paulista? Va ser una situació d’última hora i les possibilitats que es presentaven no eren òptimes. No vull insistir molt en aquesta història, però a vegades un desitja una cosa i després no es concreta. Es van parlar les coses, es van comentar i es va prendre la decisió de buscar que Rafa Mir vingués, però al final no va poder ser.

Tornada d’André Almeida: És una bona notícia per a nosaltres que torne a estar amb el grup. Està en el procés de creixement després d’una lesió llarga. Li costarà agafar el ritme de competició, però estem contents que est fent coses amb el grup. No posarem una data quant a la seua tornada.

Expectatives contra Les Palmes: Sempre és important saber la gran dificultat que té cada partit. Les Palmes és un equip fort en el seu camp, que des que va venir aquí ha evolucionat a millor que té la pilota amb criteri, t’obliga a saltar a la pressió i també transita ràpid, quan arriben per fora tenen velocitat i definició i és un equip en forma. Per a mi és un equip que m’agrada i té un treball darrere de l’entrenador molt important.

Novetats en la convocatòria: Canós estarà, s’ha recuperat bé de la lesió. Pot participar, potser no per a un partit complet, però sí que pot aportar coses. Se sent bé i vindrà citat. Diakhaby està una mica cansat dels viatges, té el ritme de competició, però aquesta setmana està una mica fatigat. Vindrà i li anirem donant descans quan puguem més avance.

Psicòleg esportiu: Li donem molta importància a la salut mental. Quan vam arribar l’any passat igual no era positiu incloure una persona aliena, però des de l’inici hem plantejat aquesta situació respecte al que busquem, que era al final tenir una persona en el dia a dia amb nosaltres que tracte de conéixer les inquietuds dels jugadors, tractar que ells senten que puguen parlar amb ell i que a través d’ell puguem centrar-nos molt més en el treball. Em sap una mica malament que digueu això ara quan l’equip va bé i està aconseguint resultats perquè abans també ho féiem. Però està enfocat al fet que són jugadors joves que han de madurar molt de pressa, crec que està sent positiu i els jugadors ho estan acceptant de grat.

Diego López: El més perillós serà quan es podrà començar a moure després de l’operació. És un gladiador i segur que tornarà abans del que esperem, però no es poden saber exactament els terminis i depén de com es senta.

Peter Federico: Està en la convocatòria i està treballant amb nosaltres. Crec que s’ha adaptat ràpidament, està bé de forma i la sensació és que pot entrar en qualsevol moment i aportar.

Posició Peter Federico: Pot jugar en totes dues bandes, té bon peu, tècnicament és bo. Ens pot donar les dues alternatives. Esperem molt d’ell, sens dubte. Tenir un jugador que puga jugar en totes dues posicions sempre és positiu.

Posició Javi Guerra: Té característiques en les quals pot jugar per fora. L’esquerra és una posició des de la qual el pot fer coses. També pot jugar per dins en el 4-4-2. Està en una dinàmica en la qual aquesta aprenent i crec que és positiu per a ell, aquesta coneixent el futbol des de diferents posicions i s’està enriquint.

En què ha canviat Baraja en aquest any com entrenador? Crec que hi ha una diferència important entre quan agafes un equip en situació de dificultat sobre la marxa i quan pots començar a treballar des de zero. El futbol és molt d’insistir, que els teus conceptes calen i en aquest procés crec que l’equip ha assimilat moltes coses i aquesta en absolut creixement i hem generat un feedback dels jugadors, i per això l’equip aquesta competint així.

Renovació Baraja: No entraré en això perquè són sempre suposats, valoracions. preferisc focalitzar-me en l’important per a mi que és la competició i el partit de demà. Ja hi haurà temps per a aquestes qüestions.

Creu que poder ficar-se en la sisena plaça condiciona el partit de Les Palmes? Nosaltres no plantegem mai les conseqüències abans del partit. Això ho veiem a posteriori, però quan parlem de concentrar-nos en el partit següent va sempre enfocat al fet que ens centrem en com poder ser competitius, no en les conseqüències del resultat.

Què li passa exactament a André Almeida? Hi ha una certa privacitat que s’ha de valorar en aquesta mena de situacions i ara l’important és que André aquesta bé, que se sent millor i que esperem que d’aquí a una mica torne a estar disponible i a posar-se la samarreta del València. Nosaltres en la mesura del possible tractem d’explicar les coses i si no es fa igual és perquè hi ha alguna situació que considerem que té cert respecte. A vegades no hi ha a, b o c, hi ha uns certs dubtes en el diagnòstic i som acurats, però no intentem ocultar res.

No és moment de dir clarament que l’objectiu esportiu és Europa? La meua opinió és que per a aconseguir l’objectiu esportiu queda molta feina al davant i jo em centre en aquest treball. Jo puc venir aquí i explicar-vos novel·les de tota mena, però al final l’important és assolir els teus objectius en el terreny de joc. Si és possible aconseguir aquest objectiu, benvingut siga, però tot comporta el seu temps i el seu procés.