ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

Baraja analitza el partit contra el Sevilla i parla de Rafa Mir i la possible arribada de Mbappé a LaLiga

Per Eva Tortajada · 16 Febrer, 2024

Rubén Baraja ha comparegut davant els mitjans en una roda de premsa prèvia al partit contra el Sevilla en la qual ha analitzat els errors contra Les Palmes i la dificultat del partit del dissabte, la situació de Rafa Mir i la possible arribada de Mbappé a LaLiga.

Derrota contra Les Palmes i partit contra el Sevilla: Va haver-hi coses que vam fer bé i altres no tan bé. Tractarem de posar l’equip més competitiu per a jugar contra un rival en clara millora que ens el posarà difícil.

Avanços en la recuperació de Thierry: Aquesta en els terminis de recuperació marcats per la seua lesió. Les sensacions que tenim de moment són positives, però el termini definitiu no el podem saber, seran més les seues sensacions el que determinen quan torna.

Jugar contra Quique Sánchez Flores: Té una extensa trajectòria i ha estat capaç de guanyar títols amb equips importants. Ha arribat en una situació complicada al Sevilla, però estic convençut que la seua capacitat com a entrenador farà que el Sevilla no passe dificultats en la seua final de temporada.

Mosquera: El seu rendiment es va estabilitzant. Hi haurà partits en els quals cometa algun error, com és lògic, però crec que el seu rendiment està sent estable i la seua millora física respecte a aguantar els partits també. Està en un procés de millora i no sabem com serà el seu sostre.

Estat de Gayà: Està perfectament. Ha tingut alguns problemes que no li han deixat estar al màxim del seu nivell i ara se sent molt millor i pot estar al 120% que ens demana aquest partit.

Per què Diakhaby no va ser titular contra Les Palmes? Va vindre amb molta càrrega de viatges i està una mica just. Veníem d’un partit en el qual havíem guanyat i tractem de replicar això també

Missatge de Quique Sánchez Flores: Va ser un entrenador que aquí va fer les coses molt bé i és un entrenador del qual lògicament he aprés coses. El seu missatge per a mi va ser positiu, estic agraït de les seues paraules.

Javi Guerra: És un jugador que pot jugar en qualsevol dels dos costats, pot jugar de pivot, de deu… Quan a vegades hem tingut algun lesionat, ho hem utilitzat i si no juga assíduament serà per culpa meua o decisió meua i hauré d’intentar que recupere el seu nivell. Això és aprenentatge per a ell i jo sempre busque el millor per a ell i per a la resta de l’equip.

Els joves tenen assimilat que el futbol no és sempre estar a dalt? Sí, i més a aquestes edats. El realment difícil a la seua edat és tenir aquesta estabilitat de rendiment. Això és al final el que defineix la trajectòria d’un jugador, el teu treball et col·loca en la posició que realment mereixes. Tenen aquests moments en els quals hem de treballar molt amb ells i donar-los suport perquè entenguen que aquestes coses poden passar i que es vagen produint les menors vegades possibles.

Rafa Mir: Crec que és una gran persona i un gran professional, però en el futbolístic a vegades aquestes coses passen. Crec que sempre que ha jugat ho ha donat tot i no crec que hagen de tenir cap dubte al Sevilla sobre les seues capacitats. A mi el que em fa mal és el costat més personal, ho estarà passant mal segur.

Pot ser un partit parany? No, jo tinc 0 dubtes que serà un partit complex en el qual hem de tenir un bon nivell i mantenir-lo mentre dure el partit. El Sevilla té jugadors determinants en la zona ofensiva i l’any passat va guanyar l’Europa League. No sembla parany en absolut, hem d’afrontar-ho des de la dificultat que tindrà.

Els gols en els últims minuts durant la temporada, com s’ha treballat? Tractant de millorar-ho en el dia a dia, en el treball, en els detalls. Que al final ells entenguen que són situacions que hem de llegir, perquè són minut finals, són punts, que la final et donen la possibilitat d’acabar millor la temporada i ens han de servir. Aquestes coses que al final ens estan llevant punts que necessitem. Ens han penalitzat aquestes situacions i hem de tractar de millorar-les.

Motivació per a no despenjar-se en una zona intermèdia: Jo em centre exclusivament en el partit de demà que crec que és el que ens està donant resultats. Tota la resta són conseqüències que evidentment te les dona un bon resultat, però crec que són coses que et lleven l’energia i cal focalitzar-se en l’objectiu pròxim i en com fer-lo en cada partit.

Diego López: La sensació és bona, dependrà del que puga suportar. Ha de portar la màscara 100% i si l’evolució és bona i se sent bé potser pot estar abans del que es preveu.

André Almeida: Està anant a poc a poc però bé, de moment la sensació és bona. I veurem la setmana que ve si aviat pot estar llest per a tornar.

Com li ha canviat la vida en aquest any com a entrenador? Estic feliç, estic complint un somni. És un privilegi i estic concentrat a gaudir del moment i a centrar-me en el meu treball, a donar el màxim per a aportar-los tot el que tinc als jugadors per a ser un equip competitiu.

Possible arribada de Mbappé a LaLiga: Segur que serà positiu, però com no hi ha res confirmat no puc dir molt més.

El que més destacaria d’aques any: L’evolució a nivell esportiu de l’equip i aquesta millora gràcies al suport de Mestalla. Tenim un treball en procés, estem fent coses i esperem que siga bo per al futur del club.

Mbappé li fa falta al Reial Madrid? Mbappé seria titular en qualsevol equip del món.