ACTUALITAT  DECLARACIONS  PRIMER EQUIP  

Baraja analitza el partit contra el Madrid i parla de Vinicius

Per Eva Tortajada · 01 Març, 2024

Rubén Baraja ha comparegut davant els mitjans en la víspera del partit contra el Reial Madrid a Mestalla. El técnic valencianista ha parlat de Vinicius i de la importantíssima recuperació dels lesionats en aquest partit tan competitiu.

Estat de Thierry, Almeida i Diego López: Tots tres estan bé, estan completant la setmana. André i Thierry podrien fins i tot haver estat contra el Granada. Estan els tres disponibles i és una gran notícia que per primera vegada estiga tota la plantilla.

Que partit espera demà tenint en compte l’últim al Bernabeu? La primera part al Bernabéu va ser bona vam tenir opcions, però en la segona no competim i no vam estar al nostre nivell. El Reial Madrid és un equip amb moltes possibilitats de guanyar-te un partit. Hem de tractar de fer les coses millor del que les vam fer allí i ho afrontarem amb una gran mentalitat i si freguem la perfecció tenim moltes opcions.

Que suposa la volta d’André: Ha passat un procés complicat i veure’l una altra vegada somriure i amb ganes de jugar és el positiu. Pot jugar de 10, amb tres dins, de mitjà, ens dona continuïtat i bona elecció de passada i no ho hem tingut en tota la temporada. Hem d’aprofitar-ho el final de temporada.

Tornada de Vinicius: Hem explicat moltes vegades aquesta situació. Sabem el que va passar i com es va tractar d’atallar. Hem tractat sempre de mantenir-nos ferms quant a que no considerem just que se’ns titllés de coses que no som i ho plantegem com una situació de la qual hem d’aprendre, incloent-hi a Vinicius que és un magnífic jugador. Esperem que arribe a Mestalla i es parle de l’esportiu. Allò és un episodi que lamentablement va succeir i ens hem de centrar en l’esportiu.

Missatge a l’afició: Mestalla tornarà a demostrar, perquè no tenim res a demostrar, ja ho hem fet històricament, que som una afició exemplar en moltes coses. Que vagen a animar al seu equip, que empenyen, que ajuden, que els jugadors se senten secundats per la seua afició. Això és el que espere, que Mestalla responga com ho fa. Es farà sentir i ho farà amb respecte.

Què València podrem veure? Serem fidels al que hem fet fins ara, tractarem d’anar pel partit, de fer que se sentin incòmodes, pressionar i generar situacions per a marcar gol.

No és injust enfocar el partit com un examen a l’afició? Jo ja vaig comentar en el seu moment que tots sabem que van ser tres persones que de seguida van estar posades a la disposició de la policia per a atallar la situació. La resposta del València va ser ràpida i complint rigorosament el reglament i crec que que tres persones puguen actuar així no justifica que se’ns titlle a tot l’estadi o a tota la ciutat de ser una cosa que no som. No estarem demostrant constantment coses que ja hem demostrat en la nostra història. Cal actuar amb normalitat i l’afició es bolcarà amb l’equip.

Té clar l’onze? Encara no, falten coses per encaixar.

Què tipus de futbolista espera en Vinicius i com planteja el partit? Espere la seua millor versió, voldrà fer el seu millor partit. Nosaltres tractarem d’intentar minimitzar les seues qualitats i ho hem de fer com a equip, perquè el Madrid juga amb onze i no solament juga Vinicius. No centrarem tot el nostre partit en ell, cal centrar-se a neutralitzar a tot el Madrid.

Bellingham: És un jugador fantàstic, ho té tot. És un jugador total, m’encanta. No sé si estarà o no, però no m’agrada parlar de jugadors concrets del Madrid perquè si no juga ell jugarà un altre que ho farà igual de bé. Centrem partits en el col·lectiu.

Com es protegirà en el migcamp? El cor de l’equip per a ells és el centre del camp i nosaltres hem de tractar de fer les coses bé perquè això no ens impose. No donaré versions del que estem pensant fer.

Documental de Netflix: No tinc res a dir sobre aquest tema. El club ha pres una decisió i ja està. Jo em dedique a l’esportiu.

Actes previs al partit per l’incendi: El cap de setmana va ser duríssim per a tots aquí, nosaltres no ens sentíem amb forces d’anar a jugar la setmana passada. Això sí que és un primer pla, que homenatgem aquestes persones que van intentar minimitzar els danys i aplaudir-los perquè han estat fonamentals.

Hi ha comptes pendents amb el Madrid? No, tots els partits són diferents, no pensem que els patrons es vagen a repetir. Els escenaris són diferents i el que si espere és un partit competit en el qual puguem estar en el nostre màxim nivell.

Aquests partits ratifiquen que aquesta vivint un somni? Sí, sens dubte. Per a mi és un orgull, un privilegi que estic gaudint i el que espere és que el treball setmanal ens d’un bon resultat perquè els aficionats puguen gaudir i que l’equip això de tot. Passe el que passe, que la gent es vaja pensant que aquest és l’equip amb el qual s’identifiquen.

Juga a favor jugar molt a Mestalla aquest mes? A casa hem estat fent molt bons números i es tracta d’intentar mantenir això en aquesta recta final. No és fàcil, però a Mestalla estem forts i esperem la millor versió per al partit

Diego López: està llest. Se sent bé, és tot una mica aparatós [la màscara] però és un xic amb una gran mentalitat i gairebé m’exigeix que vol estar en el partit i l’haig de frenar una mica.

Et preocupa la sobreestimulació del tema Vinicius? No, hem de saber manejar les emocions i entrar amb aquest nivell optime per a aconseguir i confiar en el que podem fer.

Els vídeos de Reial Madrid TV dels àrbitres, poden afectar els col·legiats? No he pogut veure’ls, però jo crec que són grans professionals i saben manejar aquestes situacions.

És una ambició a mig-llarg termini és mantenir a jugadors com Mosquera? Cristian està completant una gran temporada, molt positiva. Però aquest tipus de coses ara no ens han de pertorbar. Hem de ser capaços de centrar-nos realment en el que importa ara. Hem de mantenir l’ambició per a aquest final de temporada.

Aquest mes pot ser un punt d’inflexió per a mirar cap a una posició més alta? Un mai sap on estan els punts. Hem d’anar sumant punts i és l’ambició que tenim, però sense posar-nos objectius que no ens corresponen. Crec que el discurs que estem portant aquesta sent positiu per a tots i el nostre objectiu és sempre el pròxim partit, tractar de sumar. Canviar discursos sobre la marxa no és positiu.