ACTUALITAT  

Pedro Rocha, en la corda fluixa: possible inhabilitació per a la presidència de la RFEF

Per Mauro Pérez · 12 Abril, 2024

El futur de Pedro Rocha al capdavant de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) es veu cada vegada més incert. A més d’enfrontar el pas de testimoni ha imputat en el ‘cas Brody’, ara es troba en risc de ser inhabilitat per al càrrec. El Tribunal Administratiu de l’Esport (TAD) està considerant una denúncia presentada pel Consell Superior d’Esports, que acusa a Rocha d’excedir-se en les seues funcions durant el seu mandat en la Comissió Gestora de la Federació.

El reglament electoral de la RFEF estableix que qualsevol candidat a la presidència no pot estar subjecte a sancions d’institucions esportives ni tindre una sentència judicial. La imputació de Rocha, per tant, ho col·loca en una posició compromesa, ja que no compleix amb aquests criteris.

Si bé encara no s’ha confirmat oficialment, tot indica que el TAD procedirà amb la investigació, la qual cosa podria portar a la inhabilitació de Rocha com a president. Aquesta situació planteja un obstacle significatiu per al seu ascens a la butaca presidencial federativa.

Rocha ha pres mesures dràstiques durant el seu temps en la Comissió Gestora, apartant dels seus càrrecs a aquells que han sigut imputats en casos com el del bes de Rubiales a Jennifer Hermoso o el ‘cas Brody’. No obstant això, aquestes accions no semblen haver evitat les implicacions legals que ara enfronta.

Una possibilitat que es maneja és que Rocha, en cas de no ser inhabilitat, convocaria eleccions a l’Assemblea de la Federació com a últim recurs. Així i tot, això dependrà en gran manera de la decisió final del TAD, que determinarà el futur del lideratge en l’RFEF.