ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

Segons la simulació d’OPTA, el València té més d’un 50% de probabilitats de jugar en Europa

Per Eva Tortajada · 14 Abril, 2024

Amb huit jornades al davant i 24 punts en joc, el València s’enfronta a un final de lliga emocionant i complicat en el que haurà de fer tot el possible per aconseguir entrar en competicions europees.

Amb la victòria de l’Athletic Club en Copa del Rei, la setena plaça garanteix jugar la Conference League i, la sisena, Europa League. La Reial Societat i el Betis són els principals rivals dels valencianistes en aquesta recta final de LaLiga.

OPTA, una de les pàgines estadístiques més importants en el món del futbol, va publicar fa uns dies una potencial classificació de la lliga espanyola. En aquesta taula, la IA li dona al València un 50,2% de possibilitats d’ocupar la setena posició i, per tant, classificar-se per a la Conference League. Per altra banda, els de Baraja compten només amb un 7,1% de possibilitats d’aplegar fins a la sisena posició i entrar a l’Europa League i un 0,1% d’ocupar la cinquena plaça.

Pel que respecta al trofeu lliguer, aquest correspondria al Reial Madrid amb un 98,8% de probabilitats i els llocs de Champions els ocuparien el Girona i el Barça,  mentre que l’Athletic Club i l’Atlètic de Madrid competirien per aconseguir la quarta posició.

No obstant això, les possibilitats de cada equip varien partit a partit i tot pot passar durant els últims partits de la competició. El València haurà de fer un bo i consistent final de temporada si vol jugar a nivell europeu l’any que ve i queden huit partits molt importants per davant.