ACTUALITAT  PRIMER EQUIP  

La classificació de LaLiga i del València sense errades arbitrals

Per Javi Richart · 22 Abril, 2024

Ja s’arriba a la recta final de LaLiga EA Sports, i tan sols queda un partit (Sevilla FC – RCD Mallorca) perquè finalitze la Jornada 32, la qual ha estat marcada per molta polèmica arbitral. També hi va haver al València 1-2 Real Betis del passat dissabte, on els de Rubén Baraja van deixar escapar una oportunitat d’or a la lluita per entrar en competició europea.

En canvi, aquesta vegada era Manuel Pellegrini, entrenador del conjunt andalús, qui no es trobava satisfet amb l’actuació arbitral, en especial pel penal de Miranda que va suposar l’empat a 1. El portal web ArchivoVAR realitza després de cada jornada una classificació de LaLiga EA Sports basant-se en les errades arbitrals que beneficien i perjudiquen a cada equip.

En aquesta classificació, el València CF ocuparia la 9a posició de la taula. Per tant, perdria un lloc respecte a la classificació actual, on els valencianistes es troben a la 8a posició. Concretament, els de Rubén Baraja tindrien 5 punts menys dels que tenen ara, passarien de tindre 47 a 42. Per tant, aquesta classificació considera que el València ha estat beneficiat pel VAR.

En la taula d’ArchivoVAR, el València es trobaria a 4 punts del Real Betis, que marca la classificació a Conference League, i a 7 de la Real Sociedad, que marca l’accés a Europa League.

No obstant això, cal tindre en compte que aquesta classificació és orientativa, i no representa amb exactitud totes les errades arbitrals que condicionen els partits, ja que no contempla les targetes roges, però sí altres criteris com els gols anul·lats de forma errònia, els gols validats de forma errònia, els penals no assenyalats de forma errònia i els penals assenyalats de forma errònia.

Classificació ArchivoVAR